Παρασκευή, 18 Μαΐου 2012

ΚΑΗΚΕ ΤΟ CLUB «BAZAAR»

Καταστράφηκε ολοσχερώς το κέντρο διασκεδάσεως "Bazaar Club" στον Ν.Πύργο Ιστιαίας έπειτα από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα Παρασκευής 18 Μαΐου 2012. Η επέμβαση της πυροσβεστικής ήταν άμεση, η φωτια κατασβέστηκε και αποτράπηκε η επέκταση της στο διπλανό βενζινάδικο! που συνορεύει τοίχο τοίχο! αν και φωτιά και θερμοκρασίες επηρέασαν την μεσοτοιχία!
Το επίσημο πόρισμα για τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχει εκδοθεί ακόμη από το ανακριτικό της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν την φωτιά να ξεκίνησε από βραχυκύκλωμα στο έξω μπαρ που με την βοήθεια του αέρα των ημερών επεκτάθηκε και στο εσωτερικό της επιχείρησης.
Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος κ. Σουρίλας Ιωάννης μας ανάφερε ότι μόλις την προηγούμενη ημέρα είχε τελειώσει την ανακαίνιση του χώρου εν όψη της καλοκαιρινής περιόδου. Για την φετινή σεζόν θα γίνει προσπάθεια λειτουργίας του έξω αναψυκτηρίου και της παραλίας. Δεν είναι εύκολη η αποκατάσταση των ζημιών σε οικονομικά δύσκολους καιρούς.

Με αφορμή την πυρκαγιά σε υγειονομικού ενδιαφέροντος κατάστημα διασκέδασης που συνορεύει τοίχο-τοίχο με πρατήριο υγρών καυσίμων, τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά και σημαντικά:
- Τι τραγωδία θα ζούσαμε αν η φωτιά εξαπλώνονταν στο βενζινάδικο; (κάτω από την είσοδο του καταστήματος είναι δεξαμενές του βενζινάδικου και από πάνω οι εξαερισμοί των δεξαμενών καυσίμων).
- Τι θα γινόταν αν εκδηλώνονταν οι πυρκαγιά σε ώρες λειτουργίας του καταστήματος ασφυκτικά γεμάτο με νεαρούς θαμώνες και γεμάτη εύφλεκτη κάβα (αλκοολούχα ποτά);
- Πως γίνετε τέτοια κέντρα διασκεδάσεως να παίρνουν άδειες λειτουργίας ενώ συνορεύουν με πρατήρια υγρών καυσίμων;
- Πως γίνετε να λειτουργεί πρατήριο υγρών καυσίμων κολλητά σε κέντρο διασκεδάσεως;
- Γιατί το βενζινάδικο δεν διαθέτη εγκατάσταση αυτόματης πυρόσβεσης, ιδίως πάνω από της αντλίες;
- Τι θα γίνει αν ένας μεθυσμένος οδηγός πέσει πάνω σε μια αντλία το βράδυ; (οι θαμώνες παρκάρουν μέχρι και στον χώρο του βενζινάδικου!)
- Γιατί στον βωμό του κέρδους η ασφάλεια είναι σε τελευταία μοίρα; (στην προκειμένη περίπτωση η ασφάλεια ανηλίκων - θαμώνων της επιχείρησης).

Το άρθρο δεν έχει σκοπό να στραφεί εναντίον κανενός, απλά θέτει τους προβληματισμούς του.