Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2012

Η υγραεριοκίνηση στην Βόρεια Εύβοια

Η υγραεριοκίνηση αποτελεί το ιδανικό αντίδοτο απέναντι στις οικονομικά βλαβερές συνέπειες της βενζίνης που η τιμή της κινείται πλέον στο επίπεδο της... στρατόσφαιρας! Το LPG (Liquefied Petroleum Gas - υγροποιημένο αέριο πετρελαίου), κατά κόσμον υγραέριο ή ακόμα πιο λαϊκά "γκάζι", έχει μισή τιμή ανά λίτρο σε σχέση με την αμόλυβδη βενζίνη. Αυτό το κάνει να μοιάζει... money εξ ουρανού!
Υγρό πυρ το οποίο έχει εμφανέστατη αντανάκλαση στην τσέπη, ενώ έχουν ξεπεραστεί στην πράξη πολλά από τα παλιά θέματα που συνόδευαν την υγραεριοκίνηση μιας και τα συστήματα καύσης LPG έχουν εξελιχθεί. Με μικρό κόστος και εργασία μερικών ωρών σε ένα από τα τόσα πιστοποιημένα συνεργεία στην Ελλάδα, μπορεί να εγκατασταθεί ασφαλές σύστημα υγραεριοκίνησης σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο. Έπειτα θα μπορεί να κινηθεί επιλεκτικά, τόσο με υγραέριο όσο και με βενζίνη.

Στην περιοχή μας και γενικότερα στην Β. Εύβοια έχει υπάρξει ενδιαφέρον για υγραεριοκίνηση, αλλά οι ενδιαφερόμενοι σκόνταψαν στο ότι κανένα πρατήριο δεν διαθέτη σύστημα ανεφοδιασμού LPG. Το ίδιο πρόβλημα έχουν αντιμετωπίσει και πολλοί τουρίστες, που αναγκάζονται να κινούνται με την ακριβή βενζίνη μιας και δεν βρίσκουν το φθηνότερο υγραέριο για να ανεφοδιαστούν.


Ο πάντα πρωτοπόρος Κώστας Τσαούσης, ιδιοκτήτης πρατηρίου υγρών καυσίμων στο 8χλμ Ιστιαίας - Αιδηψού, επένδυσε στην επιχείρηση του προσφέροντας πρώτος ανεφοδιασμό υγραερίου στους πελάτες του. Στην συνέντευξη που μας παραχώρησε, δήλωσε:
"Η τιμή της βενζίνης κινείτε σε υψηλά επίπεδα με οικονομικότερη επιλογή την υγραεριοκίνηση. Η κατά πολύ χαμηλότερη τιμή του υγραερίου το καθιστά μια συμφέρουσα επένδυση με άμεση απόσβεση εξοπλισμού για τον καταναλωτή. Από τις επόμενες ημέρες το πρατήριο μας θα διαθέτη LPG προς πώληση, στην καλύτερη δυνατή τιμή. Στόχος μας να προσφέρουμε ένα φθηνότερο και οικονομικότερο είδος καυσίμου, στους δύσκολους οικονομικά καιρούς που διανύουμε".