Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2014

Η ΙΣΤΙΑΙΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΗΣ ΑΓΙΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟ


Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και σύμμαχο τον καλό καιρό, η πόλη της Ιστιαίας πανηγύρισε τον Πολιούχο της Άγιο Αθανάσιο την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014, στον ομώνυμο Ιερό Ναό, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου.

Το απόγευμα της παραμονής εψάλη ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Θεοχάρης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως.

Ανήμερα της πανηγύρεως, χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, ο οποίος πριν την Απόλυση κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Έπειτα ξεκίνησε η Ιερά Λιτανεία της Εικόνας του Πολιούχου Αγίου Αθανασίου με την συμμετοχή του Ιερού Κλήρου της Περιφέρειας, του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Υφυπουργού κ. Σίμου Κεδίκογλου, του Υφυπουργού Παιδείας κ. Συμεών Κεδίκογλου, του Δημάρχου Ιστιαίας κ. Ζάχου Χριστοφή, της πρώην Βουλευτού κ. Ουρανίας Παπανδρέου, Δημοτικών Συμβούλων, εκπροσώπων των στρατιωτικών Αρχών της Πόλεως και πλήθος πιστών της Ιστιαίας.

Τα Ιερά Αναλόγια διηύθυναν, το μεν δεξιό ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού κ. Δημήτριος Αγγελόπουλος, το δε αριστερό και κατόπιν παραχωρήσεως του κ. Γεωργίου Παρούση, ο κ. Δημήτριος Παπαβασιλείου καθηγητής βυζαντινής μουσικής και υπεύθυνος του παραρτήματος της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως στην Ιστιαία και Πρωτοψάλτης στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Αγίου Αιδηψού, πλαισιωμένοι από ιεροψάλτες της περιοχής και μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως.

Μετά την Λιτανεία, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος μετέβη στο παρακείμενο Βησσαριώνειο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο, όπου ευλόγησε την Πρωτοχρονιάτικη Αγιοβασιλόπιτα του Ιδρύματος, στο οποίο φιλοξενούνται 12 γέροντες και τη Διεύθυνσή του έχει ο πολιός Ιεροκήρυκας της περιφερείας Αρχιμανδρίτης π. Ιγνάτιος Καπνίσης, διδάσκαλος του Ευαγγελίου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ