Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2014

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΓΡΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΙΑΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ
Με αίμα έμελε να βαφτεί η οδός Μπαλαλαίων στην Ιστιαία, λίγες ημέρες μετά την μετονομασία της σε οδό Τσιτσάρα.

Ακόμα και σήμερα, ακριβώς ένα χρόνο μετά, σφίγγετε το στομάχι όταν περνάς από το τώρα ακατοίκητο σπίτι της οδού Τσιτσάρα και σου έρχονται εικόνες στον νου από την ανθρωποκτονία της ηλικιωμένης που κατοικούσε μόνη εκεί.

Σύμφωνα με τα δελτία τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης, η 80χρονη ημεδαπή γυναίκα βρέθηκε νεκρή εντός της οικίας της με εμφανή χτυπήματα στο κεφάλι, ενώ βρέθηκαν ίχνη αίματος πάνω στο κρεβάτι και στους τοίχους του υπνοδωματίου.

Στην δημοσιότητα δόθηκε και το γεωργικό εργαλείο (φωτογραφία) όπου ο 24χρονος αλλοδαπός γείτονας και δράστης χρησιμοποίησε κατά της θανούσας, όταν έγινε αντιληπτός το βράδυ που εισέβαλε στην οικία με κίνητρο την ληστεία.

Σήμερα, το μόνο που έχει αλλάξει είναι η τοποθέτηση μεταλλικού τοίχου ανάμεσα στις δύο οικίες.

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ, το πόρισμα της αστυνομίας με όλο το χρονικό του περιστατικού και τα τότε ρεπορτάζ του ΙΣΤΙΑΙΑ NEWS.


ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Λαμία, 18 Φεβρουαρίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξιχνιάσθηκε άμεσα η ανθρωποκτονία 80χρονης ημεδαπής, που είχε γίνει προ πενθημέρου εντός της οικίας της, στην Ιστιαία Ευβοίας.

Δράστης είναι ένας 24χρονος αλλοδαπός, γείτονας του θύματος, ο οποίος συνελήφθη χθες το μεσημέρι και ομολόγησε την πράξη του.

Η ανθρωποκτονία έγινε με γεωργικό εργαλείο (κασμά) και με κίνητρο τη ληστεία.

Στη κατοχή του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το όπλο του εγκλήματος, ρούχα και υποδήματα που φορούσε την συγκεκριμένη ημέρα, στα οποία βρέθηκαν ίχνη αίματος.

Εξιχνιάσθηκε άμεσα, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ιστιαίας σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, η ανθρωποκτονία που έγινε προ πενθημέρου με θύμα μία 80χρονη ημεδαπή μέσα στην οικία της, στην Ιστιαία Ευβοίας (σχετικό το από 14-02-2013 Δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας μας).

Στο πλαίσιο της έρευνας, συνελήφθη χθες (17-02-2013) το μεσημέρι στην Ιστιαία, ένας 24χρονος υπήκοος Αλβανίας, γείτονας της θανούσας, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και παράβασης νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών.

Ειδικότερα, η ηλικιωμένη βρέθηκε νεκρή την 13-02-2013 το μεσημέρι μέσα στο υπνοδωμάτιο της οικίας της και όπως διαπιστώθηκε από τους αστυνομικούς, έφερε εμφανή χτυπήματα στο κεφάλι, ενώ βρέθηκαν ίχνη αίματος πάνω στο κρεβάτι και στους τοίχους του υπνοδωματίου.

Οι αστυνομικές Αρχές, με συστηματική και μεθοδική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκε κατάλληλη συλλογή, αξιοποίηση και διασταύρωση στοιχείων και ενδείξεων, κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία ταυτότητας του νεαρού αλλοδαπού δράστη, ο οποίος διέπραξε την ανθρωποκτονία με κίνητρο τη ληστεία.

Αναλυτικότερα, περίπου στις 04:00΄τα ξημερώματα της 13-02-2013 ο δράστης εισήλθε στην οικία της 80χρονης, παραβιάζοντας παράθυρο της κεντρικής εισόδου, προκειμένου να αφαιρέσει χρήματα για να προμηθευτεί ναρκωτικά σκευάσματα (είναι χρόνιος χρήστης ναρκωτικών ουσιών).

Ο 24χρονος έγινε όμως αντιληπτός από την ηλικιωμένη γυναίκα και επειδή τον αναγνώρισε, της επιτέθηκε με γεωργικό εργαλείο (κασμάς) που κρατούσε στα χέρια του και της κατάφερε πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να επέλθει ο θανάσιμος τραυματισμός της.

Δείτε τα φωτορεπορτάζ του ΙΣΤΙΑΙΑ NEWS