Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΔΜΥΕ

Πριν δέκα ημέρες 151 βολευτές της συγκυβέρνησης ψήφισαν την πώληση (ξεπούλημα) του ΑΔΜΥΕ.
Είμαι βέβαιος ότι όπως οι φωστήρες του έθνους δεν διάβασαν τα μνημόνια, για άλλη μια φορά ψήφισαν χωρίς να έχουν πάρει χαμπάρι τι είναι ο ΑΔΜΥΕ, ποιος ο ρόλος του στην εθνική οικονομία και στην ανάπτυξη.
Γνωρίζουμε ότι η τιμή της ενέργειας καθορίζει όλες τις τιμές σε όλα τα αγαθά, φτηνή ενέργεια σημαίνει φτηνό κόστος παραγωγής, φτηνό κόστος ζωής, και αντίθετα.
Ο ΑΔΜΥΕ σε χέρια επενδυτή του οποίου ο στόχος είναι το κέρδος .
Τα δίκτυα υψηλής τάσεων 150.000 - 400.000 volt και υποσταθμοί υψηλής τάσης έχουν πλήρη επάρκεια και είναι σε άριστη κατάσταση, εκτιμώ ότι για τα επόμενα 15-20 χρόνια δε θα χρειαστεί να επενδύσει ούτε 1 ευρώ (πλην συντήρησης και βλαβών).
Όμως ο επενδυτής θα συν-καθορίζει την τιμή της KWH, τιμή της ενέργειας, το κόστος της ζωής μας.
Το επόμενο βήμα είναι η δημιουργία της μικρής ΔΕΗ (35% των υπάρχων γραφείων πώλησης και σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ) η οποία και αυτή θα πωληθεί (ξεπουληθεί) σε επενδυτή, άρα και αυτός θα συν-καθορίζει την τιμή της KWH, την τιμή της ενέργειας, το κόστος της ζωής μας.
ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΠΥΛΩΝΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
Δεν μπορεί η ενέργεια να είναι καταναλωτικό αγαθό και να το διαχειρίζονται ως κερδοσκοπική επιχείρηση ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ.