Σάββατο, 1 Μαρτίου 2014

Η ΛΙΝΑ ΣΤΟ «ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΟ ΠΛΑΝΟ ΤΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»

Γραφείο Τύπου
Υποψήφιας Δημάρχου Ιστιαίας-Αιδηψού
Ελένης (Λίνα) Ευσταθίου-Σπανού
E-mail: linnaspa@gmail.com
Ιστιαία Τ.Κ. 34200
Τηλ: 22260-52195
Ιστιαία 27-02-2014

Αριστερά η Υποψήφια Δήμαρχος του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού Κα Ελένη (Λίνα) Ευσταθίου - Σπανού, στην ημερίδα διαβούλευσης, παρουσία του  Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος και άλλων φορέων της περιοχής.

Η Παρουσία της Υποψήφιας Δημάρχου Ιστιαίας Αιδηψού Ελένης (Λίνας) Ευσταθίου-Σπανού στο Καλλιεργητικό πλάνο Στερεάς Ελλάδας.

Στα πλαίσια της διαρκούς προσπάθειάς μας για ενημέρωση σε μείζονα θέματα που έχουν σχέση με την ανάπτυξη της περιοχής μας και την ικανοποίηση των προσδοκιών των συμπολιτών μας, η υποψήφια δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού, Ελένη (Λίνα) Ευσταθίου – Σπανού, μαζί με συνεργάτες της, παρευρέθηκε σε ημερίδα, την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου στη Λαμία, με θέμα «Το καλλιεργητικό πλάνο της Στερεάς Ελλάδας» .
Ο σκοπός του καλλιεργητικού πλάνου, είναι η ώθηση της αγροτικής οικονομίας, δηλαδή η ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής με ταυτόχρονη απορρόφηση περιφερειακών πόρων από το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020.
Η Γεωργία – Βιολογική Γεωργία, η Κτηνοτροφία, η Αλιεία – Υδατοκαλλιέργειες και η Μελισσοκομία, αποτελούν βασικές συνιστώσες της κοινωνικής και οικονομικής ζωής του τόπου μας.
Είναι προφανές, ότι σε κάθε περίπτωση το ζητούμενο για την ανάπτυξη των παραπάνω, είναι η ενασχόληση νέων ανθρώπων και η διασφάλιση ενός αξιόλογου εισοδήματος. Για να επιτευχθεί αυτό, ο μόνος δρόμος είναι αυτός της ανταγωνιστικότητας. Με βάση τις απαιτήσεις του καταναλωτικού κοινού σήμερα, ως ανταγωνιστικό, μπορεί να σταθεί μόνο ένα προϊόν με μειωμένο κόστος παραγωγής, άμεσα διαθέσιμο και εμπεριέχοντας όλα τα στοιχεία εκείνα που στο μυαλό του καταναλωτή συνιστούν την ποιότητα (γεύση, ασφάλεια για την υγεία, τιμή, πιστοποίηση) και κατάλληλα προβεβλημένο ώστε να καθίσταται ευρέως γνωστό.
Δυστυχώς, ο τόπος μας, η ευρύτερη περιοχή της Β. Εύβοιας, βρίσκεται σε ˝κατάσταση έκτακτης ανάγκης˝ . Ο πρωτογενής τομέας φθίνει μέρα με τη μέρα και μαζί του παρασύρει, σε χρεωκοπία ένα μεγάλο μέρος του ζωντανού ιστού της τοπικής μας οικονομίας.
Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε με καινοτόμες και πρωτοπόρες δραστηριότητες, όλους όσους ασχολούνται ή επιθυμούν να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα και θα τους στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις.