Τετάρτη, 4 Ιουνίου 2014

Ο ΑΡΧΑΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑπρόγραμμα ομιλιών (εισηγήσεις - εισηγητές)
Απευθύνοντας το «ως ευπαρέστητε» στους παρευρισκόμενους, ο “Ελύμνιος” σήμανε την έναρξη της ημερίδας «ο αρχαίος κόσμος της Β. Εύβοιας και η επιρροή του στον 21ο αιώνα» που διοργάνωσε η ΙΑ’ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασσικών Αρχαιοτήτων Χαλκίδας και ο Εκπολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Ωρεών, το Σάββατο 31 Μαΐου 2014 στο ξενοδοχείο «Thermae Sylla Spa Wellness Hotel» στα Λουτρά Αιδηψού.
Το πρόγραμμα της ημερίδας ξεκίνησε με τους καθιερωμένους χαιρετισμούς από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Αιδηψίων π. Ηλία Ευθυμιόπουλο, την νεοεκλεγείσα Δήμαρχο Ιστιαίας – Αιδηψού  Ελένη Ευσταθίου Σπανού, τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας Χρήστο Καλυβιώτη, την Προϊσταμένη της ΙΑ’ Εφορείας Προϊστορικών & Κλασσικών Αρχαιοτήτων και 23ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Παρή Καλαμαρά και την Πρόεδρο του Εκπολιτιστικού & Εξωραϊστικού Συλλόγου Ωρεών Δήμητρα Μανούκα.
Στην συνέχεια, 22 εισηγητές παρουσίασαν το έργο και τον μόχθο των ερευνών τους με 19 εισηγήσεις, στην κατάμεστη αίθουσα «Εύβοια» του σύγχρονου ξενοδοχείου ευεξίας και χαλάρωσης «Θέρμαι Σύλλα», από τις 12 το μεσημέρι ως τις 9 το βράδυ.
Ανοικτή συζήτηση στην αίθουσα, διαλλείματα για καφέ με τα απαραίτητα συνοδευτικά και γεύμα σε μπουφέ με την στήριξη χορηγών και την επιμέλεια των μελών του Εκπολιτιστικού & Εξωραϊστικού Συλλόγου Ωρεών, πλαισίωσαν την ημερίδα.
Η ξεχωριστή βραδιά στην Λουτρόπολη της Αιδηψού, έκλεισε με δεξίωση στην ταράτσα του ξενοδοχείου «9 Queens».

ΔΕΙΤΕ ΠΛΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ…