Κυριακή, 15 Ιουνίου 2014

ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΛΕΙΜΕΝΗ Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΛΟΥΤΡΩΝ ΑΙΔΗΨΟΥ

Παιδική Χαρά Λουτρών Αιδηψού
Σε επιστολή διαμαρτυρίας προς το Δήμο Ιστιαίας - Αιδηψού για την κακή κατάσταση της παιδικής χαράς Λουτρών Αιδηψού αλλά και σε συλλογή υπογραφών για την εθελοντική συντήρηση της, προχώρησαν γονείς και κηδεμόνες.

Στην επιστολή διαμαρτυρίας προς το Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού, αναφέρουν:
«Οι γονείς και κηδεμόνες, καθώς και οι κάτοικοι που διαμένουν στα Λουτρά Αιδηψού, σας εκφράζουν την έντονη απογοήτευση και διαμαρτυρία για την εγκατάλειψη που υφίσταται η παιδική χαρά της παραλίας Λουτρών Αιδηψού. Παρ’ όλες τις διαμαρτυρίες που έχουν γίνει κατά το παρελθόν για την ακαταλληλότητα του χώρου ο δήμος έχει δείξει αδιαφορία. Η οικονομική κατάσταση στη οποία βρίσκεται ο Δήμος μας, πιθανόν είναι η εύκολη δικαιολογία για την απουσία σας. Θα μπορούσε όμως με λίγη ευαισθησία, οργάνωση και μικρό κόστος να συντηρεί την παιδική μας χαρά σε τέτοια κατάσταση ώστε να παίζουν τα παιδιά μας με ασφάλεια.  Διεκδικούμε την άμεση δράση για τον καθαρισμό, διαμόρφωση, αναβάθμιση και συντήρηση της παιδικής χαράς για την ασφάλεια και υγεία των παιδιών μας.»
Λουτρά Αιδηψού 12 Ιουνίου 2014

Στο κείμενο συλλογής υπογραφών για την εθελοντική συντήρηση της παιδικής χαράς Λουτρών Αιδηψού, αναφέρουν:
«Η παιδική χαρά της παραλίας Λουτρών Αιδηψού, όπως όλοι γνωρίζουμε, βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση, εφόσον έχει εγκαταλειφθεί τα τελευταία χρόνια. Το αποτέλεσμα είναι να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για την ασφάλεια και υγεία των παιδιών μας. Χωρίς καμία πολιτική σκοπιμότητα, θα γίνει μια ομάδα εθελοντών με σκοπό τη διαμόρφωση του χώρου προς το καλύτερο (καθαριότητα, απεντόμωση, περίφραξη κ.α.). Ζητάμε τη στήριξή σας για το έργο για το έργο που θα αναλάβουν οι εθελοντές με ή χωρίς τη συμμετοχή σας.»
Λουτρά Αιδηψού 12 Ιουνίου 2014

Σήμερα Κυριακή 15 Ιουνίου, γονείς και κηδεμόνες των Λουτρών Αιδηψού θα επιχειρήσουν καθαρισμό της παιδικής χαράς.

Να υπενθυμίσουμε ότι, δόθηκε παράταση ως το τέλος του 2014 στους Δήμους, σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 15693/18-4-2013, προκειμένου να εφαρμόσουν στις παιδικές χαρές που βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου τις τεχνικές προδιαγραφές που προβλέπονται από το άρθρο 12 της 28492/11-5-2009 (ΦΕΚ Β΄ 931). Προκειμένου να λειτουργήσει η κάθε παιδική χαρά, θα πρέπει να λάβει πιστοποιητικό καταλληλότητας και λειτουργίας (ειδικό σήμα πιστοποίησης) ή αλλιώς …λουκέτο, έως ότου συμμορφωθεί.
Δείτε το ρεπορτάζ του ΙΣΤΙΑΙΑ NEWS και τα σχετικά ΦΕΚ, εδώ: http://istiaianews.blogspot.gr/2013/05/blog-post_1163.html

Την πραγματοποίηση δαπανών, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις, στις παιδικές χαρές για την ασφάλεια των παιδιών προτάσσει ο υπουργός Εσωτερικών με κατεπείγον έγγραφό του προς τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και τους δήμους της χώρας.
Μέχρι τις 30 Ιουνίου, οι δήμοι οφείλουν να προχωρήσουν στις απαραίτητες παρεμβάσεις ώστε οι υφιστάμενες παιδικές χαρές να προσαρμοσθούν στις προδιαγραφές που έχουν οριστεί και να προμηθευτούν το ειδικό σήμα πιστοποίησης.
Σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 65 του Ν.3852/2010, ένα μήνα πριν από τη διενέργεια των αυτοδιοικητικών εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών, τα δημοτικά συμβούλια αποφασίζουν μόνο για θέματα που αφορούν έκτακτες περιπτώσεις, εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης. Με γνώμονα την ασφάλεια των παιδιών, ο κ. Μιχελάκης κρίνει ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση υπερτερεί το δημόσιο συμφέρον και γι' αυτό επιτρέπει τις δαπάνες προκειμένου να γίνουν οι επισκευές που απαιτούνται στις παιδικές χαρές και τους παιδότοπους έως τις 30 Ιουνίου.
Σημειώνεται ότι με έγγραφο που είχε αποστείλει ο υπουργός την 1η Μαΐου, ζητούσε την άμεση διενέργεια ελέγχων σε παιδότοπους, παιδικές χαρές, παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΠΟΥ ΛΑΒΑΜΕ ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ...