Τρίτη, 3 Ιουνίου 2014

ΧΡΙΣΤΟΦΗΣ ΖΑΧΟΣ: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΗ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΠΟΛΛΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

Ως Δήμαρχος, αισθάνομαι υποχρεωμένος να ενημερώσω τους Δημότες του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού για την απαράδεκτη και ανεύθυνη συμπεριφορά πολλών Δημοτικών Συμβούλων, ειδικά της πλειοψηφίας, οι οποίοι δεν παραβρέθηκαν χθες (02-06-2014) στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, παρεμποδίζοντας την ομαλή λειτουργία του Δήμου.

Πιο συγκεκριμένα στη χθεσινή συνεδρίαση υπήρχαν πολλά κρίσιμα και εξαιρετικά σημαντικά θέματα:

1. Ένα σημαντικό μέρος των εσόδων του Δήμου μας προέρχεται από την τουριστική δραστηριότητα. Λόγω έλλειψης μόνιμου προσωπικού, υπάρχει άμεση ανάγκη για πρόσληψη εποχιακού προσωπικού για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών του Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού ενόψει της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου.
2. Υπήρχε κίνδυνος να απενταχθεί το μεγάλο έργο συνολικού προϋπολογισμού 17.000.000,00€ που αφορά τα δίκτυα αποχέτευσης Ιστιαίας, Ν.Πύργου, Ωρεών και Πευκίου, καθώς αν δεν γινόταν αναμόρφωση και εγγραφή του ποσού στον προϋπολογισμό δεν θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε στη δημοπράτηση του εν λόγω έργου.
3. Έπρεπε να ψηφιστεί ο ΑΠΕ αποκατάστασης ΧΑΔΑ Αγίου Γεωργίου Λιχάδας καθώς αν το έργο δεν τελειώσει ως 31/06/2014 ο Δήμος μας θα επιβαρυνθεί με πρόστιμα και το έργο θα απενταχθεί.
4. Η αποδοχή της μελέτης δημοπράτησης ηλεκτρολογικού υλικού (λαμπτήρων φωτισμού), είναι ιδιαίτερα σημαντική για την άμεση κάλυψη των αναγκών ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού.

Όπως αντιλαμβάνεσθε, οι ανευθυνότητα των απόντων Δημοτικών Συμβουλών αγγίζει τα όρια της αδιαφορίας για το συμφέρον και όφελος του τόπου μας. Αυτοί οι απόντες είναι οι ίδιοι που πριν σχεδόν 4 χρόνια ζητούσαν την ψήφο των Δημοτών. Πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι η λειτουργία του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού, όπως και όλων των Δήμων της Ελλάδας δεν σταματά μετά τις απερχόμενες εκλογές αλλά η ομαλή λειτουργία του είναι συνεχής και αδιάλειπτη μέχρι την τελευταία ημέρα της παράδοσης του στη νέα Δημοτική Αρχή.

Ιστιαία, 03/06/2014
Ο Δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού
Χριστοφής Ζάχος