Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2014

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΗΓΕ …ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ!

Στην Στοκχόλμη την πρωτεύουσα της Σουηδίας, βρίσκετε ήδη ο Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού κ. Ζάχος Χριστοφής με αντιπροσωπεία Δημάρχων από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).
Ο κ. Ζάχος και οι Δήμαρχοι Σύρου, Λευκάδας, Πύλου, Ηράκλειας και Λοκρών, είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με εκπροσώπους τις τοπικής αυτοδιοίκησης της Σουηδίας και να ανταλλάξουν απόψεις για την καλύτερη λειτουργία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Την Τρίτη 22 Ιουλίου, συναντήθηκαν με τον Μητροπολίτη Σουηδίας και Σκανδιναβίας  κ. Κλέωπα στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου της Στοκχόλμης.
Στην συνέχεια, η αντιπροσωπεία των δημάρχων επισκέφτηκε τον κ. Φιλλιπόπουλο, εμπορικό διευθυντή της APOLLO, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες τουρισμού στον κόσμο και μεγαλύτερη της Ευρώπης.
Τέλος, την ίδια μέρα επισκέφθηκαν την Περιφέρεια της περιοχής της Στοκχόλμης όπου και συναντήθηκαν με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Νταγκ Λάρσον και συζήτησαν για θέματα κοινωνικής πολιτικής και τον τρόπο που ασκούνται οι αντίστοιχες αρμοδιότητες.