Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2014

SPECIAL OLYMPICS ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ

Τα Special Olympics Ελλάς, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση «Άθληση Για Όλους» της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και στο πλαίσιο του Προγράμματος «Λοιπόν, έλα κι εσύ - So you Get into it» των  Special Olympics πραγματοποίησαν Αγώνες Κανόε Καγιάκ την Κυριακή 27 Ιουλίου 2014 στο Ολυμπιακό Κέντρο Κανόε-Καγιάκ , Μαραθώνας-Σχοινιάς  με τη συνεργασία και υποστήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κανόε-Καγιάκ και του Δήμου Μαραθώνα.
Στους αγώνες ελαβαν μέρος αθλητές Προπονητικών Προγραμμάτων Κανόε-Καγιάκ των Special Olympics που συνυπήρξαν με αθλητές μαθητές από σχολεία Γενικής Εκπαίδευσης  Ανατολικής Αττικής.
Το πρόγραμμα «Λοιπόν, έλα κι εσύ - So you Get into it» των  Special Olympics είναι πρόγραμμα συνύπαρξης και απευθύνεται στους νέους και νέες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης  στοχεύοντας στην ευαισθητοποίησή τους απέναντι στα άτομα με διανοητική αναπηρία. Με κατάλληλο εκπαιδευτικό υλικό που προσφέρει,  συμβάλλει στην κατανόηση και αποδοχή των ατομικών διαφορών εμπνέοντας στους νέους την αξία της εθελοντικής προσφοράς και εμπεδώνει τη σημασία της διασύνδεσης του αθλητισμού με την παιδεία.
Έλαβαν μέρος οι κάτωθι  αθλητές των Special Olympics Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας καθώς και Unified:
Μαχαίρα Αντωνιάννα, Μιχαηλίδης Γιώργος, Ξυπόλυτος Σωτήρης, Τσιμπούνης Αλέξανδρος, Αραπάκης Σταύρος, Κοντόπουλος  Νικόλαος, Κουφάκης  Νικόλαος-Παναγιώτης και Παπαθανάση Καλλιόπη.
Αρχηγός αποστολής η  Προπονήτρια  Αλεξία  Μπαρδακλή.