Τρίτη, 26 Αυγούστου 2014

ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΙΣΤΙΑΙΑΣ-ΑΙΔΗΨΟΥΤην Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014 στο δημαρχιακό μέγαρο Ιστιαίας και στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής με Δήμαρχο την Ελένη Λίνα Ευσταθίου Σπανού, την πρώτη γυναίκα Δήμαρχο στην ιστορία του Δήμου.

Η θρησκευτική ορκωμοσία τελέστηκε προεξαρχόντων των Μητροπολιτών Σισανίου-Σιατίστης Παύλου και Χαλκίδας-Ιστιαίας-Βορείων Σποράδων Χρυσόστομου, καθώς και του Ιερού Κλήρου της περιοχής.

Την πολιτική ορκωμοσία, για όσους δεν επιθυμούσαν την θρησκευτική, τέλεσε ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Κατούνης.

Η εκδήλωση έκλεισε με την υπογραφή του πρωτοκόλλου και κεράσματα από τον μπουφέ που στήθηκε για την περίπτωση.

Την πρόσκληση αποδέχτηκαν Δήμαρχοι που διατέλεσαν στην Βόρεια Εύβοια, Σύμβουλοι, εκπρόσωποι σωμάτων ασφαλείας και ο νεοεκλεγέντας Δήμαρχος του όμορου Δήμου.

Η αίθουσα αποδείχτηκε μικρή με ελλείψεις και προβλήματα σε υποδομές και τεχνικό εξοπλισμό με συγγενικά πρόσωπα και υποστηρικτές να κατακλύζουν τους διαδρόμους της δημαρχείας.

«Ο όρκος που δώσαμε είναι τιμής και ευθύνης… Δεσμεύομαι για έναν νέο τρόπο άσκησης της τοπικής εξουσίας με ήθος, ευθύνη και σεβασμό στον πολίτη, στοχεύοντας στο έργο, το αποτέλεσμα και την εξυπηρέτηση του δημότη… Αυτή η δημοτική αρχή έρχεται για να δημιουργήσει και να ενώσει… Δεν θα συμβιβαστούμε με κατεστημένες αντιλήψεις… Θα υπάρχει ισονομία, δικαιοσύνη και αξιοκρατία χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς… Οι εκλογές τελείωσαν και από εδώ και πέρα είμαστε όλοι μαζί για να αντιμετωπίσουμε τα κοινά μας προβλήματα… Οι ευθύνες που αναλαμβάνουμε είναι μπροστά μας…» τόνισε, μεταξύ άλλων, η νεοεκλεγείσα Δήμαρχος.

Δείτε στο βίντεο πλάνα από την ορκωμοσία.
Ακολουθεί φωτορεπορτάζ από την τελετή και σύντομο βιογραφικό…

Η Ελένη Λίνα Ευσταθίου Σπανού γεννήθηκε στις 27 Απριλίου του 1974 στη Λάρισα και μεγάλωσε στις Γούβες Ιστιαίας Ευβοίας. Είναι απόφοιτος του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Είναι παντρεμένη με τον Δημήτριο Σπανό, Πολιτικό Μηχανικό, και μητέρα δύο παιδιών. Φοίτησε στο Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο (έως τη Β' Λυκείου) των Γουβών και αποφοίτησε το 1992 από το Λύκειο Ιστιαίας Ευβοίας. Είναι κάτοχος δύο πτυχίων, το 1996 έλαβε το πτυχίο της Παιδαγωγού στη Σχολή Επιστημών του Ανθρώπου στο Παιδαγωγικό τμήμα Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το 2005 διπλωματούχος από το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Διατηρεί εδώ και χρόνια τεχνικό γραφείο στην Ιστιαία, όπου εργάζεται ως Αρχιτέκτων Μηχανικός. Μιλάει δύο ξένες γλώσσες, Αγγλικά και Γαλλικά, ενώ δραστηριοποιείτε με πολύχρονη κοινωνική δράση σε Πολιτιστικούς, Αθλητικούς και Τοπικούς συλλόγους.
Το 2014 θέτει υποψηφιότητα στις εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης ως υποψήφια δήμαρχος Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού. Στις εκλογές της 25ης Μαΐου 2014 εκλέγεται δήμαρχος του δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού.