Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου 2014

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ο ΖΑΧΟΣ (;)

Χριστοφής Ζάχος
Χρέη Γενικού Γραμματέα Δήμου Δίου – Ολύμπου αναλαμβάνει ο τέως Δήμαρχος Ιστιαίας- Αιδηψού Χριστοφής Ζάχος, στο πλευρό του εκεί νεοεκλεγέντα Δημάρχου Κώστα Δημόπουλου, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΙΣΤΙΑΙΑ NEWS.

Στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές ο κ. Δημόπουλος, επικεφαλής του συνδυασμού «Ολύμπια Συμμαχία» έλαβε την 1η Κυριακή το ποσοστό 36.39% με τον κ. Φαρμάκη, επικεφαλή του συνδυασμού «Δίον Όλυμπος Συνδυασμός Ευθύνης» να λαμβάνει το 39.67%. Η έκπληξη ήρθε την 2η Κυριακή με τον κ. Δημόπουλο νικητή του δημαρχιακού θώκου με ποσοστό 52.34% (8.520 ψήφοι και 16 έδρες) αφήνοντας πίσω τον κ. Φαρμάκη με ποσοστό 47.66% (8.757 ψήφοι και 7 έδρες).

Δημαρχείο Δίου - Ολύμπου
Ο τουριστικός Δήμος Δίου - Ολύμπου βρίσκεται στον Νομό Πιερίας και ανήκει στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Συστάθηκε την 1η Ιανουαρίου 2011 από τη συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Ανατολικού Ολύμπου, Δίου και Λιτοχώρου. Πρωτεύουσα του είναι το Λιτόχωρο και ιστορική έδρα του το Δίον.

Ο Δήμος Δίου - Ολύμπου διαιρείται σε τρεις δημοτικές ενότητες οι οποίες αντιστοιχούν στους τρεις καταργηθέντες δήμους, συγκεκριμένα:
1. Δημοτική Ενότητα Ανατολικού Ολύμπου, αποτελούμενη από τις κοινότητες: Λεπτοκαρυάς, Παντελεήμονος, Πλαταμώνος, Πόρων και Σκοτίνης.
2. Δημοτική Ενότητα Δίου, αποτελούμενη από τις κοινότητες: Κονταριωτίσσης, Αγίου Σπυρίδωνος, Βροντούς, Δίου, Καρίτσης και Νέας Εφέσου.
3. Δημοτική Ενότητα Λιτοχώρου, αποτελούμενη από την κοινότητα Λιτοχώρου.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΥ...


Ο Κώστας Δημόπουλος κατάγεται από τη Βροντού Πιερίας. Σπούδασε Νομική στη Σχολή Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και είναι Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω.

Με την πολιτική ασχολήθηκε από πολύ νωρίς, όντας μέλος των οργανώσεων της ΜΑΚΙ σε νεαρή ηλικία. Στη συνέχεια εντάχθηκε στην ΟΝΝΕΔ, όπου διετέλεσε υπεύθυνος του Τμήματος Ιδεολογίας και Διαφώτισης (1982-1983).

Στα φοιτητικά του χρόνια αναμίχθηκε ενεργά με τον φοιτητικό συνδικαλισμό ως Υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού και Οργάνωσης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, σε μια δύσκολη περίοδο για την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας στα Πανεπιστήμια, αφού συνέπεσε με τις πρώτες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ. Η γενιά του οδήγησε σταδιακά τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, τη φοιτητική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, από τα μονοψήφια ποσοστά στην πρώτη θέση της προτίμησης των Ελλήνων φοιτητών και σπουδαστών, θέση στην οποία βρίσκεται ακόμα και σήμερα. Επίσης, ήταν εκλεγμένο μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο των φοιτητών και εκπρόσωπος των φοιτητών στη Γενική Συνέλευση Καθηγητών του Τμήματος Νομικής του Α.Π.Θ και στα υπόλοιπα Πανεπιστημιακά όργανα.

Μετά τις σπουδές του υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία, ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Μακροοικονομία και στο Δίκαιο Επιχειρήσεων στο Wagner College της Νέας Υόρκης και στο Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών της ΝΟΕ ΑΠΘ. Ακολούθως, ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα ως Δικηγόρος. Παράλληλα, συνέχισε την πολιτική του δράση ως μέλος του Τομέα Τουρισμού (2004-2007) της Νέας Δημοκρατίας και ως πολιτευτής Πιερίας στις Εθνικές εκλογές του 2007.

Είναι παντρεμένος με τη Δικαστή Πρωτοδίκη Βάσω Παπιγκιώτη και πατέρας δύο τέκνων. Του μικρού Γιάννη (2 ετών) και μιας μικρής κορούλας που γεννήθηκε μεσούσης της προεκλογικής περιόδου.

Γόνος πολιτικής οικογένειας, με παράδοση στους σκληρούς αγώνες στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας. Γιός του Γιάννη Δημόπουλου, ο οποίος διετέλεσε βουλευτής Πιερίας ΝΔ (1974–1981), Υφυπουργός Εμπορίου στην τελευταία κυβέρνηση του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή (1977–1980) και Ευρωβουλευτής (1980), και της Μαρίας Λαζαρίδου, η οποία είναι πρόσφυγας από τη Ευδοκιούπολη (Τοκάτ) του Πόντου. Ο παππούς του, Κώστας Δημόπουλος, διετέλεσε βουλευτής Πιερίας από το 1951 μέχρι το 1967 επί 12 έτη συνολικά.