Σάββατο, 1 Νοεμβρίου 2014

“ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΔΕΙΠΝΟΣ” ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Τα πρωί της Πέμπτης 30 Οκτωβρίου στην μικρή αίθουσα συνεδριάσεων του ΧΥΤΑ Βόρειας Εύβοιας πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση για την εκλογή των υπόλοιπων μελών της εκτελεστικής επιτροπής.

Όπως και στις προηγούμενες συνεδριάσεις του ΧΥΤΑ, έτσι και σε αυτή, τόσο το ΙΣΤΙΑΙΑ NEWS που είναι Μέλος της Ένωσης Συντακτών Διαδικτύου και Εταιρείας Δημοσιογραφικών Μελετών, όσο και το ΡΑΔΙΟ ΙΣΤΙΑΙΑ που μετρά 22 χρόνια νόμιμης λειτουργίας, δεν έλαβαν έγγραφη πρόσκληση ή προφορική ενημέρωση για την -κατά τα άλλα- δημόσια συνεδρίαση, ανοικτή στον κάθε πολίτη.

Όπως και στις προηγούμενες συνεδριάσεις του ΧΥΤΑ, έτσι και σε αυτή, παρευρέθηκε μόνο προσωπικά η εκδότρια τοπικής εφημερίδας. Μήπως οι προσκλήσεις στέλνονται …επιλεκτικά;

Την ίδια ημέρα προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά, απογευματινές ώρες,  με τον Πρόεδρο του ΧΥΤΑ και Δήμαρχο Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας κ Καλυβιώτη, κάτι που δεν κατέστη δυνατό.

Την επομένη, Παρασκευή 31 Οκτωβρίου, το ΙΣΤΙΑΙΑ NEWS επικοινώνησε με τον Αντιπρόεδρο ΧΥΤΑ κ Κουτσουρά, ζητώντας απαντήσεις γιατί δεν προσκληθήκαμε με αποτέλεσμα την μη ενημέρωση του ευρύ κοινού.

«Δεν έγινε εσκεμμένα, δεν θα ξαναγίνει Αλλάξαμε γραμματείς στον Δήμο» ήταν η απάντηση του κ Κουτσυρά. Συμφωνούμε ότι άλλαξε η γραμματεία, οι υπολογιστές, τα email και οι βάσεις δεδομένων του Δήμου άλλαξαν; Επί προηγούμενης Δημοτικής Αρχής λαμβάναμε κανονικά προσκλήσεις για συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και των Επιτροπών του όμορου Δήμου.

«Οι συνεδριάσεις που αφορούν τον ΧΥΤΑ θα γίνονται στην έδρα του και πρέπει να τις παρακολουθεί όλος ο κόσμος και όλα τα ΜΜΕ. Έχω δώσει εντολή να κοινοποιούνται παντού και να αναρτώνται στους πίνακες. Για εμάς το μεγάλο όπλο είναι η διαφάνεια. Να το αναζητάτε αν δεν φτάνει σε εσάς. Πόρτες και παράθυρα θα είναι ανοικτά σε όλους, αυτό να το θεωρήσετε πάγιο» ήταν η τοποθέτηση του  κ Καλυβιώτη την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου στην ραδιοφωνική εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές».

«Ο ΧΥΤΑ έχει αίθουσα συνεδριάσεων, θα χωρέσουμε όσοι χωράμε. Αν υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον θα συνεδριάσουμε στο ύπαιθρο» τόνισε στην συνέχεια ο κ Καλυβιώτης, απαντώντας στην ερώτηση για το μικρό μέγεθος της αίθουσας συνεδριάσεων του ΧΥΤΑ.

Δηλαδή η επόμενη συνεδρίαση θα γίνει διπλά από τα σκουπίδια και κάτω από τους γλάρους, μιας και η αίθουσα είναι “καμαρούλα μια σταλιά”; Πόσο εύκολο είναι να προσέλθουν δημότες του Δήμου μας και του όμορου Δήμου;

Για την ιστορία και σύμφωνα με πληροφόρηση από τρίτους, στην συνεδρίαση το παρόν έδωσε ο Πρόεδρος κ Καλυβιώτης, ο Αντιπρόεδρος κ Κουτσουράς, ο αναπληρωτής της Δημάρχου Ιστιαίας - Αιδηψού κ Παπαδόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ιστιαίας - Αιδηψού κ Βογιατζής, ο εκπρόσωπος της μειοψηφίας Ιστιαίας - Αιδηψού κ Πετσής και το αναπληρωματικό μέλος κ Αναγνώστου. Επίσης, γραμματέας ήταν η κ Παπακωνσταντίνου ενώ τον ΧΥΤΑ εκπροσώπησε ο κ Αγιαννιώτης.

Οι κύριοι Βογιατζής και Πετσής εκλέχτηκαν στην εκτελεστική επιτροπή, με 5 ως τακτικό μέλος και 4 ψήφους ως αναπληρωματικό μέλος αντίστοιχα. Ο κ Παπαδόπουλος απείχε στην δεύτερη φάση των εκλογών.