Σάββατο, 29 Νοεμβρίου 2014

ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΑΛΙΜΠΙΝΙΣΗ

Μαρία Αλιμπινίση
Μία ολόκληρη εβδομάδα μετά την εξαφάνιση της 36χρονης Μαρίας από το σπίτι της αδελφής της στον Άγιο Γεώργιο Ιστιαίας και κανένα ίχνος της ύπαρξης της δεν κατάφερε να προχωρήσει ένα βήμα τις έρευνες που πραγματοποιούν σώματα ασφαλείας, εθελοντές και η οικογένεια της από γης, αέρος και θαλάσσης.

Το αδιέξοδο επιβεβαιώνουν και οι Αστυνομικές Αρχές που παραδέχονται ότι υπάρχουν πολλά κενά στην υπόθεση αλλά διαψεύδουν τα περί ολιγωρίας και πλημμελούς έρευνας της υπόθεσης.
Αμέσως μετά την αναφορά της εξαφάνισης από το σύζυγο της Μαρίας στο Α.Τ. Ιστιαίας, τρεις ομάδες από αστυνομικούς του Τμήματος αλλά και της Α.Δ. Εύβοιας, με τη συνδρομή δύο εκπαιδευμένων σκύλων, άρχισαν τις έρευνες για τον εντοπισμό πρωτίστως του αυτοκινήτου που θα προσανατόλιζε και την ακτίνα δράσης όλων των Σωμάτων Ασφαλείας.
Όπως επιβεβαιώνεται και το Λιμενικό Σώμα διερεύνησε την παράκτια ζώνη, όπως επίσης, όταν το επέτρεψε ο καιρός πραγματοποιήθηκαν διερευνητικές πτήσεις και από ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.
Σαν επιστέγασμα των προσπαθειών «χτενίσματος» της υπόθεσης ήρθαν και οι έλεγχοι της Τροχαίας σε αυτοκίνητα, κατοίκους και διερχόμενους της ευρύτερης περιοχής από όπου εξαφανίστηκε η νεαρή γυναίκα φέροντας ωστόσο το ίδιο αποτέλεσμα με τις υπόλοιπες έρευνες.
Τις προσπάθειες εντοπισμού της σε απόκρημνες και δύσβατες περιοχές, πλησίον του οδικού δικτύου της Βόρειας Εύβοιας που ξεκίνησαν εθελοντές, πλαισίωσε ειδικά εκπαιδευμένη, ιδιωτική ομάδα ανιχνευτών από τη Βόρεια Ελλάδα που προσέλαβε η οικογένεια.
Λόγω της αδυναμίας εκτέλεσης πτήσεων από ελικόπτερο της ΕΛΑΣ, τις πρώτες ημέρες, η οικογένεια εξασφάλισε την ανίχνευση μικρών τηλεκατευθυνόμενων ελικοπτέρων εξοπλισμένα με κάμερες σε χαράδρες και φαράγγια.
Παράλληλα, ομάδα δυτών βούτηξε σε επιλεγμένες -πέριξ των λιμανιών- περιοχές αναζητώντας κάποια ίχνη πτώσης αυτοκινήτου, συνεπικουρούμενοι και από ιστιοπλοϊκά σκάφη που «χτένιζαν» επιφανειακά την θαλάσσια περιοχή.
Μετά από πολύ κόπο και αφού οι πόρτες των Μοναστηριών παρέμεναν ερμητικά κλειστές προκειμένου να αποκλειστεί το ενδεχόμενο φιλοξενίας της Μαρίας σε κάποιο από αυτά, η οικογένεια εξασφάλισε οπτικό υλικό από τις κάμερες των Διοδίων Σχηματαρίου αλλά και από Βενζινάδικα της Βόρειας Εύβοιας... από τα οποία όμως, παρά την αναλυτική εξέταση του δεν εντοπίστηκε κάποιο ίχνος της 36χρονης.
Για την εξαφάνιση ενημερώθηκε και το Εθνικό συντονιστικό πρόγραμμα έγκαιρης και έγκυρης ειδοποίησης, Silver Alert.