Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014

Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Κ. ΠΕΡΛΕΠΕ ΣΙΦΟΥΝΑΚΗ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ ΤΗΣ (;) - ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Η ΙΔΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ

δημοσίευμα εφημερίδας «παραπολιτικά»
«Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Κ. ΠΕΡΛΕΠΕ ΣΗΦΟΥΝΑΚΙ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ - ΚΡΑΤΑΕΙ ΚΡΥΦΟ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ» αυτός είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ της Κέλλυς Κοντογεώργη στην αθηναϊκή εφημερίδα «Παραπολιτικά» του Σαββάτου 22 Νοεμβρίου 2014.

Το άρθρο κάνει λόγο πως αν και ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε ρητή εντολή για επιτάχυνση και αποτελεσματικότερη παρακολούθηση του έλεγχου εγκυρότητας των πιστοποιητικών των δημοσίων υπαλλήλων, η τέως Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Εύβοιας και νυν Παθολόγος Ιατρός Κατερίνα Περλεπέ Σιφουνάκη που υπηρετεί στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, εδώ και έναν χρόνο κωφεύει να καταθέσει τον φάκελο με τα τυπικά προσόντα (πτυχίο, κτλ).
Η εφημερίδα αναφέρει πως η υπόθεση εντοπίστηκε από το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας & Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ), εμπλέκοντας και το όνομα του Διοικητή του Νοσοκομείου Χαλκίδας, Νικόλαου Καρούζου, ενώ παράλληλα δημοσιεύει και έγγραφο με το οποίο οι επιθεωρητές ζητούν από την πρεσβεία στη Ρώμη «έλεγχο νομιμότητας - γνησιότητας τίτλων σπουδών» της κ Περλεπέ Σιφουνάκη.
Το θέμα είχε φέρει και στην Βουλή ο Βουλευτής ΝΔ Εύβοιας Κώστας Μαρκόπουλος με ερώτηση του στον Υπουργό Υγείας, έπειτα από ανώνυμη καταγγελία που έγινε έναν χρόνο πριν στις 19 Νοεμβρίου 2013.

Αικατερίνη Περλεπέ Σιφουνάκη
Από την πλευρά της η Παθολόγος Ιατρός του Νοσοκομείου Χαλκίδας και τέως Βουλευτής, ενημερώνει την κοινή γνώμη και τον Ευβοϊκό Λαό για τα ακόλουθα:

«Αποφοίτησα το 1984 από  την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γένοβας (Ιταλία). Απέκτησα κατόπιν εξετάσεων  το 1990, την ειδικότητα της Ειδικής Παθολογίας στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» της Αθήνας. Όλοι οι τίτλοι σπουδών μου κατατέθηκαν στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπως μου ζητήθηκε από την πρώτη ημέρα που υπηρετώ ως γιατρός του ΕΣΥ. Όποιος  αμφισβητεί  οτιδήποτε, δεν έχει παρά να προστρέξει  στα αρχεία  των ως άνω δημοσίων υπηρεσιών και να αντλήσει τις πληροφορίες του. Παρόλο που συνειδητοποιώ  το κλίμα με το πλεόνασμα κανιβαλισμού και ανθρωποφαγίας και το έλλειμμα του ορθού λόγου, που έχει επικρατήσει τα τελευταία χρόνια , ως απόρροια κι αυτό  της οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα,  δεν μπορώ ακόμη να αντιληφθώ ποιοι και για ποιους λόγους  καλλιεργούν και  μηχανεύονται τέτοια μυθεύματα. Αν η αφετηρία της ενορχηστρωμένης , ως φαίνεται, αυτής επίθεσης σε βάρος μου έχει να κάνει με τις επικείμενες εκλογές, τους πληροφορώ ότι δεν προτίθεμαι να θέσω υποψηφιότητα. Όμως ο παροπλισμός μου από την ενεργό πολιτική ζωή θα γίνει οπότε εγώ το θελήσω και το αποφασίσω. Δεν πρόκειται βέβαια, μπροστά σε τέτοια αθλιότητα να μείνω με “δεμένα τα χέρια”. Ήδη  προσφεύγω  άμεσα στη δικαιοσύνη, κατά της εφημερίδας και όποιου άλλου τολμήσει να θίξει την τιμή , την υπόληψή μου και βέβαια την επιστημονική μου επάρκεια.»