Σάββατο, 29 Νοεμβρίου 2014

ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΞΑΝΑ ΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΛΙΜΝΗΣ - ΑΚΑΡΠΕΣ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΛΥΒΙΩΤΗ

Σε ηλεκτρονικό διαγωνισμό με έναρξη 20/10/2014 12:00:00 και λήξη 17/12/2014 14:00:00, βγήκε για ακόμη μία φορά το διώροφο κτήριο 189,3 τμ που στέγαζε το Ειρηνοδικείο της Λίμνης Ευβοίας, σε κεντρικό σημείο της παραλιακής οδού της Λίμνης (δείτε ΕΔΩ).

Προφανώς, δεν απέδωσαν καρπούς οι προσπάθειες του Δημάρχου Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας κ Χρήστου Καλυβιώτη να διεκδικήσει ο Δήμος το κτήριο και την συμφωνία με το ΤΑΙΠΕΔ για την εκκαθάριση εκκρεμοτήτων.

Ο κ Καλυβιώτης σε επιστολή του στο ΤΑΙΠΕΔ (με αριθμό πρωτοκόλλου 10909), την επόμενη μέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του στις 2 Σεπτεμβρίου 2014, αναφέρει:

Χρήστος Καλυβιώτης
«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Η Υπηρεσία σας, για το αναφερόμενο θέμα, έχει προγραμματίσει να ολοκληρωθεί στις 17 Σεπτεμβρίου 2014 ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός για ακίνητο (οικόπεδο με κτίσμα, πρώην Ειρηνοδικείου), που βρίσκεται στην έδρα του Δήμου μας, στη Λίμνη Ευβοίας.
Στον ιστότοπο σας www.e-publicrealestate.gr, πληροφορίες ακινήτου, αναφέρονται επί λέξει:
- Τετραγωνικά Μέτρα Οικοπέδου: 185,00
- Τετραγωνικά Μέτρα Κτισμάτων: 189,30
Στη συνέχεια στον ιστότοπο αυτό στη θέση «Αρχεία Ακινήτου – Τεχνικά Στοιχεία» αναφέρονται επί λέξει:
- Εμβαδόν Γεωτεμαχίου: 138,58 τ.μ.
- Πραγματοποιούμενη δόμηση 189,30 m2 με συντελεστή δόμησης Σ.Δ.: 1,00.
Στη συνέχεια αναφέρεται επί λέξει:
«Πρόκειται για κτήριο συνολικής επιφάνειας 235,25 τ.μ. και καταλαμβάνει περίπου το 80% της επιφάνειας του οικοπέδου». Οι διαφορές στην έκταση του οικοπέδου 185,00 τ.μ. ή 138,58 τ.μ. και στη δόμηση 189,30 τ.μ. ή 235,25 τ.μ. είναι σημαντικές για την υποβολή προσφοράς, πέραν των νομικών προβλημάτων που ελλοχεύουν, σε συνδυασμό με το Σ.Δ. 1,00 και ότι το κτήριο συνολικής επιφάνειας 235,25 τ.μ. καταλαμβάνει το 80% της επιφάνειας του οικοπέδου.
Από τα ανωτέρω διαφορετικά στοιχεία του ακινήτου και τις εκκρεμότητες που αναφέρονται στα νομικά στοιχεία (αποτελέσματα νομικού ελέγχου της εταιρείας KLC) δημιουργείται σύγχυση σε κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να συμμετέχει στον αναφερόμενο διαγωνισμό.
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στο αναφερόμενο προς πώληση οικόπεδο βρίσκεται εδώ και πολλές δεκαετίες εγκατεστημένο σε Δημοτικό χώρο το άγαλμα (προτομή) μνημείο της μεγάλης ηρωίδας του τόπου μας Λέλας Καραγιάννη, για το οποίο δεν υπάρχει απόφαση ή πρόβλεψη από το Δήμο μεταφοράς του σε άλλο κατάλληλο χώρο. Ο Δήμος μας ενδιαφέρεται να συμμετέχει στο διαγωνισμό αυτό, ο οποίος προτίθεται να αξιοποιήσει το χώρο ως πλατεία Ηρώων ή εναλλακτικά να διατηρήσει το κτήριο, εάν έχει στατική επάρκεια και να το χρησιμοποιήσει κυρίως ως αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Έχοντας υπόψη τα ανωτέρω και επειδή ο Δήμος μας έχει έννομο συμφέρον, παρακαλούμε όπως αναβάλλετε τη δημοπρασία και παράλληλα άμεσα να υπάρξει συζήτηση και συμφωνία μεταξύ του Δήμου μας και της Υπηρεσίας σας (Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ.) για την εκκαθάριση των ανωτέρω εκκρεμοτήτων. Αναμένουμε τις ενέργειες σας το συντομότερο δυνατόν. Μένουμε στη διάθεση σας».

Η επιστολή του Δημάρχου Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας κ Χρήστου Καλυβιώτη στον Πρόεδρο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου Α.Ε. δημοσιεύτηκε σε τοπική εφημερίδα.