Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014

ΣΥΜΕΩΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΕ «ΤΟΜΕΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ» - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥΚυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Λιβάνη» το βιβλίο του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και πρώην Υφυπουργού Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου «Tομές με το Παρελθόν» με όλα του άρθρα από το 2009 μέχρι πρόσφατα, τα οποία και χαρακτηρίζονται από μια μεταρρυθμιστική διάθεση σε εποχές που ήταν μόδα να στηρίζει κανείς με αντιμνημονιακό πάθος κάθε λογής κατεστημένα.

«Τα όσα συγκέντρωσα σε αυτό το βιβλίο δε φιλοδοξούν να κριθούν λογοτεχνικά. Περιγράφουν όμως τις απόψεις και το κλίμα της εποχής από τη μεριά της λογικής, που τόσο δύσκολο ήταν να βρεις τότε που ο παραλογισμός εξαπλωνόταν παντού. Η πύκνωση του πολιτικού χρόνου ήταν απίστευτη. Ήθελα όμως να τα πω όπως τα έζησα από κοντά. Για µένα και για την επόμενη γενιά. Και να αφήσω ένα ακόμα ψήγμα από αυτή την ταραγμένη εποχή, που είναι σίγουρο ότι θα απασχολεί για πολλά χρόνια τον ιστορικό του μέλλοντος» είναι τα λόγια του συγγραφέα στο οπισθόφυλλο του βιβλίου, βιβλίο που αφιερώνει στη σύζυγο και το γιο του.

Η παρουσίαση του βιβλίου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014 στην κατάμεστη αίθουσα συνεδριάσεων γνωστού παραλιακού ξενοδοχείου της Χαλκίδας, στην εκλογική περιφέρεια του κ. Κεδίκογλου.
Στην παρουσίαση μίλησε ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Καθημερινή» Πάσχος Μανδραβέλης, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο συγγραφέας.

Το ΙΣΤΙΑΙΑ NEWS και το ΡΑΔΙΟ ΙΣΤΙΑΙΑ 100.4 ήταν εκεί, εξασφαλίζοντας αποκλειστικές δηλώσεις…