Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2014

Ο ΖΑΧΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΑΙΔΗΨΟΥ

Μπορεί ο πρώην Δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού κ Ζάχος Χριστοφής να βρίσκετε στον Δήμο Διός Ολύμπου, ως ειδικός συνεργάτης του εκεί Δημάρχου, όμως δεν ξεχνά τον Δήμο μας.
Λάβαμε και δημοσιεύουμε επιστολή του, σχετικά με το έργο ανάπλασης παραλίας Λουτρών Αιδηψού.

Θα ήθελα να ενημερώσω τους δημότες του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού μετά από προσωπικές ενέργειες και αγώνα κατάφερα να εντάξω την ανάπλαση της παραλίας Αιδηψού ύψους περίπου 5 εκατομμυρίων ευρώ  στο πρόγραμμα του υπουργείου εσωτερικών με ενδιάμεσο φορέα διαχείρισης την Ε.Ε.Τ.Α.Α.  να δημοπρατήσουμε και να υπογράψουμε συμφωνητικό στις 30-12-2013 όπου και ήταν η καταλυτική ημερομηνία για την ένταξη του έργου. Τον Απρίλιο του 2014 οριστικέ επιβλέποντας μηχανικός από την τεχνική υπηρεσία του δήμου και το έργο έπρεπε να ξεκινήσει άμεσα. Ο επιβλέποντας μηχανικός έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να μην γίνει εγκατάσταση του εργολάβου εξυπηρετώντας προεκλογικά συμφέροντα.
Σε επικοινωνία που είχα με την Ε.Ε.Τ.Α.Α. ενημερώθηκα για την πορεία του έργου, πληροφορήθηκα ότι η Δήμαρχος έχει στείλει επιστολή στην οποία αναφέρει ότι υπάρχουν ιδιοκτησίες στο τμήμα του αιγιαλού στην παραλία Αιδηψού. Φυσικά  ιδιοκτησίες δεν υπάρχουν. Πρέπει να γνωρίζει ότι με τον τελευταίο νόμο δεν υπάρχουν ιδιοκτησίες στον αιγιαλό, αυτό αποδεικνύεται με την μελέτη την οποία παραλάβαμε από τον πρώην δήμαρχο Αιδηψού για τον επανακαθορισμό του αιγιαλού. Οι αεροφωτογραφίες δείχνουν καθαρά ότι αυτοί που διεκδικούν ιδιοκτησίες (που είναι ελάχιστοι) είναι στον αιγιαλό. Αναμένεται Φ.Ε.Κ. από την κτηματική υπηρεσία για την καινούρια χάραξη του αιγιαλού. Η καθυστέρηση του Φ.Ε.Κ. οφείλεται στο ότι εδώ και τέσσερις μήνες έχει καταργηθεί η επιτροπή.  Σε επικοινωνία που είχα με την Κυρία Μπούρικα  με διαβεβαίωσε ότι είναι στη διάθεση της δημοτικής αρχής να απαντήσει εγγράφως ότι δεν υπάρχουν ιδιοκτησίες .
Η Ε.Ε.Τ.Α.Α. θα στείλει έγγραφο στον δήμο για να προσκομίσει τους τίτλους ιδιοκτησίας.
Όπως καταλαβαίνετε επειδή η εσκεμμένη καθυστέρηση ερευνάτε από τις εισαγγελικές αρχές ο δήμος κάνει προσπάθειες για να καλύψει την τεχνική υπηρεσία. Πρέπει να γνωρίζετε ότι από τον Ιούλιο μήνα η Ε.Ε.Τ.Α.Α. έχει στείλει στον λογαριασμό του δήμου 200.000  ευρώ για το συγκεκριμένο έργο . Καλούνται οι φορείς του πρώην δήμου Αιδηψού  πρώην και νυν  δημοτικοί σύμβουλοι και δήμαρχοι να πιέσουν έτσι ώστε να ξεκινήσει άμεσα  το έργο.
Καλώ την δήμαρχο να μου απαντήσει στην επιστολή που έστειλα στις 15/9/2014 με τα εξής ερωτήματα:
• Την πορεία του έργου .
• Γιατί καθυστερεί η δημοπράτηση των δικτύων αποχέτευσης.
• Αν έχει οριστεί επιβλέποντας μηχανικός για την μελέτη που αφορά τα δίκτυα της ευρύτερης περιοχής της Ιστιαίας .
• Τι γίνετε με την αγορά των οικοπέδων για τα αντλιοστάσια της αποχέτευσης.                            

Όπως αντιλαμβάνεστε τα δύο αυτά έργα είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού.                                                                                                                                                          
Με εκτίμηση
Χριστοφής Ζάχος
Πρώην Δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού