Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου 2014

ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣΤο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών - Γ’ Μαιευτική Κλινική Νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ και ο Δήμος Ιστιαίας - Αιδηψού, πραγματοποίησαν (υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων -  Ελληνικής Εταιρείας Οικογενειακού Προγραμματισμού) διημερίδα Αγωγής Υγείας & Οικογενειακού Προγραμματισμού.

Το βράδυ της Παρασκευής 12 Δεκεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε ενημέρωση - συζήτηση στην Αίθουσα Πολιτισμού του Δήμου, από όπου τα πλάνα και το φωτορεπορτάζ.

Την έναρξη κήρυξε η Δήμαρχος Ιστιαίας - Αιδηψού κ. Ελένη Ευσταθίου Σπανού, απευθύνοντας χαιρετισμό.

Το δημογραφικό πρόβλημα, η οστεοπόρωση, η πρόληψη γυναικολογικού καρκίνου και ο μητρικός θηλασμός, ήταν θα θέματα που συζητήθηκαν με την ενεργή συμμετοχή των παρευρισκόμενων.

Η συζήτηση έκλεισε με τοποθέτηση του Ιατρού και Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας κ. Αλέξανδρου Δαύρη.

Το πρωί της ίδιας ημέρας έγινε ενημέρωση των μαθητών του Γενικού Λυκείου Αιδηψού, του Γενικού Λυκείου Ιστιαίας και του Επαγγελματικού Λυκείου Ιστιαίας.

Αγωγή υγείας, ανατομία και υγιεινή του γεννητικού συστήματος, κυήσεις και εκτρώσεις στην εφηβεία, αντισύλληψη στην εφηβεία, σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, διατροφή στην εφηβεία και κυβερνοεθισμός στην εφηβεία, ήταν τα θέματα που ενημερώθηκαν οι μαθητές.

Την επόμενη ημέρα πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας πληθυσμιακός προληπτικός γυναικολογικός έλεγχος και ενημέρωση.