Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου 2014

"Ο ΔΗΜΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της  Τετάρτης 3/12/2014 η νέα Δημοτική αρχή ήταν απρόσμενα διαφωτιστική και απόλυτα ενημερωτική για τις προθέσεις της, σχετικά με ένα πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα, αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Αναρωτιόμαστε, ήταν τυχαίο το γεγονός ότι, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση του σώματος, δόθηκε από την Πρόεδρο ο λόγος σε κάποιον κ.  Τσοκανή που εκ των υστέρων πληροφορηθήκαμε ότι είναι Διευθυντής του ΦοΔΣΑ Θηβών για να ενημερώσει τα μέλη του Δ.Σ. για την επιλογή που έχουν οι Δήμοι να αναθέσουν όλη την διαδικασία διαχείρισης των απορριμμάτων σε Ανώνυμη
Εταιρεία (Α.Ε.);
Να μιλήσουμε για υπεσχημένα; να μιλήσουμε για προφανή συμπόρευση με τις κυβερνητικές επιλογές για την παραχώρηση πανελλαδικά του φιλέτου των απορριμμάτων στους Μπομπολαίους; Η πορεία των πραγμάτων θα δείξει.
Εμείς δηλώνουμε από τώρα ότι η Δημοτική Κίνηση Ο ΔΗΜΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ θα εμποδίσει την μετατροπή μιας Δημόσιας κοινωνικής δραστηριότητας σε  αντικείμενο επιχειρηματικής εκμετάλλευσης, με συμβασιούχους εργαζομένους ή ενοικιαζόμενους.
Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να μη μετατραπούν τα Δημοτικά Συμβούλια σε διακοσμητικά όργανα.
Θα παλέψουμε για να μην περάσουν οι πολιτικές κατ’ εντολή Φούχτελ.
ΚΑΛΟΥΜΕ τους συνδικαλιστικούς φορείς των εργαζόμενων στην τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά κυρίως όλους τους συμπολίτες μας να είναι σε εγρήγορση και να παραβρεθούν στο Δ.Σ. κατά τη συζήτηση του σχετικού θέματος.

Από το γραφείο τύπου, 04/12/2014