Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2014

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΑΙΔΗΨΟΥ ΚΑΙ HELMEPA

Σύμφωνα με το από 01-12-2014 έγγραφο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ¨HELMEPA” εκατοντάδες ευαισθητοποιημένοι εθελοντές έδειξαν έμπρακτα την ανησυχία τους για τις θάλασσες και τις ακτές ,με τη δράση και συμμετοχή τους στην Παγκόσμια Εκστρατεία Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών 2014 .

Την πρωτοβουλία συντόνισε για 23η συνεχή χρονιά στη χώρα μας η HELMEPA, μεταξύ 20  Σεπτεμβρίου  και 20 Οκτωβρίου, με το σύνθημα «Καθαρίζουμε ότι αφήσαμε πίσω μας το καλοκαίρι»

Στην Εκστρατεία πήραν μέρος  7.200 εθελοντές ,συμμετοχή σχεδόν τριπλάσια σε σχέση με το 2013,από 229 δημοσίους και ιδιωτικούς φορείς ,οι οποίοι οργάνωσαν 169 παράκτιους και 30 υποβρύχιους καθαρισμούς στις 13 Περιφέρειες της χώρας.  Αξιοσημείωτη  ήταν η μεγάλη συμμετοχή της   εκπαιδευτικής κοινότητας στην πρωτοβουλία αυτή.     Μέλη και εθελοντές εκπαιδευτικοί του Προγράμματος  Παιδική  HELMEPA, νέες και νέοι εθελοντές-ναυτίλοι και άλλοι μαθητές ,όλων των ηλικιών, από  74 Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια έδωσαν το δικό τους ξεχωριστό τόνο στις δράσεις.

Από την HELMEPA κρίθηκε ως ιδιαιτέρως σημαντική η ευρεία  συμμετοχή  από  Λιμεναρχεία  και Λιμενικούς Σταθμούς, οι οποίοι με τις οδηγίες της Διεύθυνσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος  του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου υποστήριξαν ουσιαστικά την οργάνωση και υλοποίηση δράσεων σε τοπικό επίπεδο. Ακόμη, πολλοί Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, φορείς διαχείρισης  προστατευμένων περιοχών, πολιτιστικοί και περιβαλλοντικοί σύλλογοι και ομάδες εθελοντών,  αξιοποίησαν την εκστρατεία για τη διενέργεια τοπικών δράσεων με σκοπό την ενημέρωση και αισθητοποίηση όλων σχετικά με το πρόβλημα των απορριμμάτων σε θάλασσες και ακτές.

Στην περιοχή μας ενεργό συμμετοχή είχαν ο  Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού με μέσα και προσωπικό, το Δημοτικό Σχολείο Αιδηψού και  το Δημοτικό Σχολείο Λίμνης.

Η HELMEPA και η Υπηρεσία μας  συγχαίρει και ευχαριστεί θερμά  για την  συμμετοχή  και την συνεργασία το Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού , τους Διευθυντές, το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Αιδηψού και Λίμνης.
Σε όλους τους αναφερόμενους συμμετέχοντες η HELMEPA απένειμε αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής τα οποία θα αποδοθούν με μέριμνα της Υπηρεσίας μας .


Ο Λιμενάρχης
Πλωτάρχης Λ.Σ . Δανίκας Σωτήριος