Δευτέρα, 18 Μαΐου 2015

Ο ΔΗΜΟΣ ΙΣΤΙΑΙΑΣ - ΑΙΔΗΨΟΥ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΒΟΛΟΥ

Στα πλαίσια της Τουριστικής ανάπτυξης του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού αλλά και στην ανάδειξη του προορισμού της Β. Εύβοιας συμμετείχαμε στην συνάντηση που έγινε στην Αγριά Βόλου το Σάββατο 9 Μάιου και ώρα 10.30 πμ στο Ξενοδοχείο Valis Resort με πρωτοβουλία της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας και είχε θέμα προοπτικές και αξιοποίηση του Αεροδρόμιου του Βόλου (Αγχιαλου) με σκοπό την ανάπτυξη του Τόπου μας.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ «ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ» είχε από όλα:

1) Εξειδικευμένη παρουσίαση από τoν κ.Νur Al Gawohary  υπεύθυνου του αεροδρομίου της Γένοβα για το πως είναι οργανωμένο , πως πλασάρεται στην αγορά ,πως κτίζεται μια προσπάθεια και πως ολοκληρώνεται
2) Παρουσίαση από την κ. Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Marketing Αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος»
Στρατηγική  Ανάπτυξη Αερογραμμών και Πολιτική  Marketing
Το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ένα συνεχές εργοτάξιο
3) Παρουσίαση από την κ Θέκλα Καμένου   από το επιμελητήριο Μαγνησίας  «Αεροδρόμιο Βόλου (VOL) – Το παρελθόν του & Το παρόν του. Η συμβολή του στην ανάπτυξη του Τουρισμού της Χερσαίας Μαγνησίας. Μπορεί το Αεροδρόμιο να δώσει ώθηση στην Κρουαζιέρα ή το αντίθετο;»
Προσγείωση στην πραγματικότητα και τι κάνουμε από εδώ και πέρα …
3) Γιώργος Δρακόπουλος, Σύμβουλος Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού «Περιφερειακή Ανάπτυξη & Τουρισμός: είμαστε έτοιμοι προς απογείωση;»

Μια παρουσίαση ολοκληρωμένη με ιδέες και προτάσεις σύγχρονες για το τι πρέπει να γίνει τόσο από την πλευρά των επιχειρηματιών  όσο και από την πλευρά του Κράτους.
Έρευνα , δουλειά ,συντονισμός ,συγχρονισμός με τις Δημόσιες Υπηρεσίες και γρήγορη εφαρμογή των αποφάσεων γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι.
Αξίζουν συγχαρητήρια σε ολους που μίλησαν από Πολιτική Ηγεσία ,Φορείς ,Ξενοδόχοι και που στην ουσία τόνισαν το πόσο απαραίτητο και χρήσιμο είναι για την περιοχή μας το Αεροδρόμιο και δεν θα δίσταζα να πω  τόσο στην περιοχή της Θεσσαλίας όσο και στην Περ.Στερεας Ελλάδος.
Ο συντονισμός από την Δημοσιογράφο Κουφοπούλου ήταν άριστος  αλλά και η Οργάνωση από την Ενωση Ξενοδόχων Μαγνησίας  ήταν τέλεια.

Συμπεράσματα:
Σύντομα δημιουργείται ομάδα συντονισμού από Επιχειρηματίες –Περιφέρειες –Επιμελητήρια –Ενώσεις –Φορείς  που σκοπό έχει να δημιουργήσει ολες τις προυποθεσεις για την τέλεια λειτουργία του Αεροδρομίου.

Τον Δήμο εκπροσώπησε ο ειδικός συνεργάτης της Δημάρχου σε θέματα Τουρισμού –πολιτισμού-Αθλητισμούύ    κ. Βλαχοστέργιος Κων/νος