Τρίτη, 12 Μαΐου 2015

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΣΡ Η ΛΙΝΑ ΑΛΕΞΙΟΥ, ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ – ΓΙΑ ΚΑΤΑΙΓΙΣΜΟ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣΗΣ ΜΙΛΑ Η ΙΔΙΑ

Υπηρεσιακός Πρόεδρος του ΕΣΡ ανέλαβε η μέχρι πρότινος Αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης Ορσαλία (Λίνα) Αλεξίου με αναπληρωτή της την Πέρσα Λαμπροπούλου, ειδικό επιστήμονα - νομικό του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Η κ. Αλεξίου αναλαμβάνει στη θέση του Ιωάννη Λασκαρίδη, του οποίου έληξε η θητεία και δεν ανανεώθηκε.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Λίνα Αλεξίου είναι μητέρα της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, καρπός του γάμου της με τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Νίκο Κωνσταντόπουλου, από τον οποίο αργότερα πήρε διαζύγιο. Η Λίνα Αλεξίου κατάγεται από την Αιδηψό, ο πατέρας της διετέλεσε Δήμαρχος Αιδηψού επί σειρά ετών και η ίδια ήταν υποψήφια Δήμαρχος στη Λουτρόπολη στο παρελθόν και είχε εκλεγεί Δημοτική Σύμβουλος.

Για καταιγισμό παραπληροφόρησης κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Λίνα Αλεξίου, σχετικά με τα δημοσιεύματα που έγιναν αναφορικά με την προεδρία του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Παρακολουθώ τις τελευταίες μέρες τον καταιγισμό της παραπληροφόρησης από κάποια λεγόμενα social media αλλά και από κάποιες εφημερίδες σε μια εναντίον μου εκστρατεία που κορυφώθηκε με κάποια ερώτηση κάποιου βουλευτή. Επιτρέψτε μου να θυμίσω ότι επελέγην ομοφώνως για τη θέση της Αντιπροέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης πριν από τέσσερα χρόνια. Προφανώς δεν επελέγην ως μητέρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, που τότε δεν ήταν ούτε βουλευτής ούτε καν υποψήφια. Επελέγην με βάση μια βραβευμένη επαγγελματική σταδιοδρομία δεκαετιών, που στην διάρκειά τους, πιστεύω, τίμησα τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και της έντιμης ενημέρωσης. Για όσους είναι εθισμένοι στη διαπλοκή αυτές οι αρχές είναιάγνωστες, αν όχι περιφρονητέες. Γι΄ αυτό και δεν διστάζουν να κάνουν δήθεν καταγγελίες πιστεύοντας ότι πλήττοντας με κακότητα θεσμούς ή πρόσωπα εκφέρουν πολιτικό λόγο ή ασκούν πολιτική κριτική.Για εκείνους που προσπάθησαν και αυτή τη φορά να υπηρετήσουν εκ του πλαγίου ευδιάκριτα συμφέροντα, δεν είναι δύσκολο να καταλάβουν πως ούτε εγώ επελέγην (προ τετραετίας) στο ΕΣΡ ως μητέρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου ούτε η Ζωή Κωνσταντοπούλου μπήκε στην πολιτική και εξελέγη βουλευτής ως κόρη της Λίνας Αλεξίου. Πονάει, βέβαια, ορισμένους να ξέρουν ότι στη δημόσια ζωή υπάρχουν και αυτόνομα πρόσωπα με αδιαπραγμάτευτες αυτόνομες πορείες. Γι αυτό και η τόση αήθεια. Γι΄αυτό και το τάχατες μπέρδεμα – από ένα καθαρά υπηρεσιακό έγγραφο – της αντιπροέδρου (που προοεδρεύει, ελλείψει προέδρου, στο υπηρεσιακό συμβούλιο) με το αξίωμα του προέδρου του ΕΣΡ. Εκτός και αν δεν είναι μόνο η αήθεια που περισσεύει, αλλά και η ευήθεια."