Πέμπτη, 14 Μαΐου 2015

"Ο ΔΗΜΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ" ΓΙΑ ΤΟΝ Χ.Υ.Τ.Α.

Η συστηματική αποφυγή της Δημοτικής Αρχής να πάρει θέση, παρά τις πιέσεις μας, στο σοβαρό θέμα της μετατροπής του περιφερειακού συνδέσμου ΦΟΔΣΑ σε Α.Ε. υποδηλώνει την πασιφανή αποδοχή της. Μια αποδοχή -«δούρειο ίππο» για την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων. Μια αποδοχή που θα φορτώσει με επιπλέον δυσβάστακτα βάρη την ήδη καταρρακωμένη, από τα πέντε και πλέον συνεχόμενα χρόνια λιτότητας, κοινωνία μας.
Επίσης, θεωρούμε ότι η άρνηση τοποθέτησης της Δημοτικής Αρχής, βασικού μετόχου του ΧΥΤΑ Βόρειας Εύβοιας, για την βιασύνη του κ. Καλυβιώτη, να εντάξει  νωρίτερα τον ΧΥΤΑ, πριν τη de Jure ενσωμάτωση  στον ΦΟΔΣΑ Α.Ε., δηλώνει σιωπηρή συμφωνία με την αυθαίρετη πράξη του Προέδρου του συνδέσμου και προσβάλλει κατάφωρα τη νοημοσύνη μας.
Αναφορικά τέλος, με την ενέργεια του Αντιδημάρχου κ. Καψοράχη, να ενεργήσει αναρμόδια εκμεταλλευόμενος την θέση του στο Δήμο με σκοπό την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων έχουμε να πούμε, ότι πολλές φορές η σιωπή …των ανωτέρων φανερώνει συνενοχή.
Η παράταξή μας, από θέση αρχής, θα είναι πάντα απέναντι σε ενέργειες που στρέφονται ενάντια στο δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου και θέτουν σε κίνδυνο το συμφέρον των Δημοτών, εξυπηρετώντας ιδιωτικά συμφέροντα.

Ο Δήμος Είσαι Εσύ
13/5/2015
Νατάσσα Φουρνάρη
Δημοτική Σύμβουλος