Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΜΗΣ: ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΛΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

∆ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ωρεοί 19-5-2015

Πέρα από τα µεγάλα επενδυτικά έργα που έχουν γίνει αντικείµενο αναφοράς και αντιπαράθεσης, τόσο στην αίθουσα του ∆ηµοτικού Συµβουλίου όσο και  στα µέσα ενηµέρωσης, οι πολίτες αναζητούν τους Τοπικούς Άρχοντες για τα απλά καθηµερινά προβλήµατα που τους υποσχέθηκαν για την εκλογή τους.

Στην Τοπική Κοινότητα των Ωρεών, για πέντε (5) χρόνια δεν έχει διατεθεί ούτε ένα (1) ευρώ, ούτε και από την εισπραττόµενη ΣΑΤΑ, παρά τα ψηφισµένα Τεχνικά Προγράµµατα.

1. Οι εγκατελειµµένοι δρόµοι, µε λακούβες και σπασµένα πεζοδρόµια, χωρίς φωτισµό, µε αποκορύφωµα τον 1ο παράλληλο της παραλίας, ή είσοδος της πόλης που το διαλυµένο πεζοδρόµιο έχει µετατραπεί σε αποθήκη των καταστηµάτων εστίασης.
2. Το πεπαλαιωµένο στέγαστρο του Ταύρου των Ωρεών που προσβάλλει κάθε επισκέπτη, που αντί ο ∆ήµος να αναλάβει την αποκατάστασή του, ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ωρεών ενεργεί για τον σκοπό αυτό έρανο.
Το ίδιο και η Αρχαιολογική Συλλογή, εγκαταλειµµένη σε µια αποθήκη, περιµένει τις υποσχέσεις των Αρχόντων να την καταστήσουν επισκέψιµη.
3. Το λιµάνι των Ωρεών στερείτε παντελώς χώρων ∆ηµόσιας Υγιεινής και η αύξηση του θαλάσσιου Τουρισµού µε αγκυροβόλιο στο λιµάνι των Ωρεών, συσσωρεύει τεράστιες ποσότητες λυµάτων σε καθηµερινή βάση.
4. Ο κατεστραµµένος δρόµος του παραλιακού µετώπου και τις πλάζ των Ωρεών που λειτουργεί εδώ και είκοσι (20) χρόνια, από Ωρεούς για Τσοκαϊτη, είναι επικίνδυνος για µεγάλα ατυχήµατα.

Αγαπητοί συµπολίτες των Ωρεών και του ευρύτερου ∆ήµου µας, αυτή την καθηµερινότητα πρέπει να αντιµετωπίσουν οι Τοπικοί µας Άρχοντες, γιατί  η λύση αυτών είναι αντίβαρο και ελπίδα στη ζωή και εξέλιξη του τόπου µας.

Με τιµή Κώστας Μπάµης
Πρώην ∆ηµοτικός Σύµβουλος ∆ήµου Ιστιαίας - Αιδηψού