Πέμπτη, 14 Μαΐου 2015

ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΞΗΡΙΑ ΖΗΤΑ Ο ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Τη χρηματοδότηση της οριστικής μελέτης του Φράγματος επί του ποταμού  Ξηροπόταμου του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού και την υλοποίηση δέσμευσης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την ένταξή της στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων Φραγμάτων ζήτησε ο  Σίμος Κεδίκογλου, βουλευτής Ευβοίας, Συντονιστής Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας από τον αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευάγγελο Αποστόλου, με τον οποίο συναντήθηκε την Τρίτη 12 Μαΐου.
Πρόκειται για ένα έργο πνοής, άμεσης και μεγάλης απόδοσης,  που θα επιτρέψει την ολοκληρωμένη άρδευση της πεδιάδας Ασμηνίου -Ιστιαίας-Ωρεών και θα δώσει περίσσευμα για ενδεχόμενες ανάγκες ύδρευσης. Το έργο αυτό οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής περιμένουν και επιθυμούν από γενεές ολόκληρες, καθώς τα οφέλη θα είναι πολλαπλά, δίνοντας μεγάλες δυνατότητες τουριστικής αξιοποίησης ανάλογης της λίμνης Πλαστήρα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η προμελέτη έχει ξεκινήσει με δαπάνες του Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού, ο οποίος υπερέβαλε σε συμμετοχή σε ό, τι αφορά το έργο, καθώς κανένας άλλος Δήμος δεν έχει προχωρήσει σε τέτοιες δαπάνες για όσα φράγματα έγιναν. Η προμελέτη εγκρίθηκε από την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με πολύ ευμενή σχόλια.