Πέμπτη, 14 Μαΐου 2015

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΑΙΔΗΨΟΥ - ΣΤΗΝ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΗ Ή ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ;

Σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 11 Μαΐου 2015, το 11ο και τελευταίο θέμα συζήτησης ήταν η παραχώρηση ασθενοφόρου του Δήμου, στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας με εισηγήτρια την κα Άννα Λουκατζίκου.

«Τόσα χρόνια το ασθενοφόρο Αιδηψού, ιδιοκτησίας του Δήμου, κινούταν ουσιαστικά παράνομα αλλά είχε σώσει ζωές. Να παραχωρηθεί στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας αλλά να παραμείνει στα Λουτρά Αιδηψού» ανάφερε, μεταξύ άλλων, η κα. Λουκατζίκου στην τοποθέτηση της. Τελικά το θέμα αναβλήθηκε για επόμενη συνεδρίαση ώστε να είναι παρόντες προσωπικό του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας, έπειτα από σχετική πρόταση της Δημάρχου Ελένης Ευσταθίου που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.

Το πετρελαιοκίνητο ασθενοφόρο Fiat Ducato, που δεν έχει κινηθεί για μήνες, βρίσκετε στον χώρο του Δημόσιου Ιατρείου Αιδηψού στο κτίριο «παλαιά ηλεκτρική» που αναπαλαιώθηκε το 2002 από τον τότε Δήμαρχο Πολυχρόνη Ματάκια. Να σημειωθεί ότι συμφώνα με τον νόμο για να κινηθεί ένα ασθενοφόρο, ο οδηγός πέρα από Γ’ κατηγορίας δίπλωμα οδήγησης πρέπει να διαθέτη και πιστοποίηση διασώστη μιας και ο ίδιος αποτελεί μέλος του πληρώματος του ασθενοφόρου.

Το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας αναφέρει πως χρειάζεται το συγκεκριμένο ασθενοφόρο γιατί διαθέτει μόνο ένα βενζινοκίνητο που δεν επαρκεί, πέρα από το πρόβλημα που υπάρχει με τα καύσιμα. Όσο για το αν αυτό λειτουργεί, το συναντήσαμε πρόσφατα στον «Ποδηλατικό Γύρο Βόρειας Εύβοιας» που διοργάνωσε η Ποδηλατική Ένωση Παλαίμαχων Αθλητών υπό την αιγίδα του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού. Βέβαια, υπάρχουν και οι γνώμες πως το ασθενοφόρο εξυπηρετούσε και ψηφοθηρικούς σκοπούς…