Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015

ANDREA MARCHETTI : ΖΕΙΤΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΜΑΓΙΚΟ ΤΟΠΟ

Από το απόγευμα της Πέμπτης βρίσκεται στον Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού ο Δήμαρχος της Chianciano Terme Ιταλίας Andrea Marchetti με τους συνεργάτες του, έπειτα από πρόσκληση της Δημάρχου Ελένης Ευσταθίου, προκειμένου να γίνει η αδελφοποίηση των δύο Δήμων.

«Είστε τυχεροί, ζείτε σε έναν μοναδικό τόπο. Μοναδικό σε ομορφιά και φιλοξενία» τόνισε ο Δήμαρχος Andrea Marchetti κατά την 2η ημέρα ξενάγησης του στον Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού.
Μετά την 1η ημέρα ξενάγησης (δείτε ΕΔΩ) στις Δημοτικές Ενότητες Αιδηψού και Λιχάδας, ο Ιταλός Δήμαρχος ξεναγήθηκε στις Δημοτικές Ενότητες Ιστιαίας και Αρτεμισίου. Και την 2η ημέρα ξενάγησης το ΙΣΤΙΑΙΑ NEWS ακολούθησε την ομάδα.

Πρώτος σταθμός του κέντρο του Δήμου, η πόλη της Ιστιαίας. Επίσκεψη στο δημαρχείο, στους Ιερούς Ναούς και σε παλιά καταστήματα που θυμίζουν άλλες εποχές. Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε στην ομάδα το παλιό μπακάλικο στην πλατεία και το παραδοσιακό κουρείο.

Επόμενος σταθμός το Πευκί με μικρή στάση στην περιοχή Πλατανιάς, στους ντόπιους παραγωγούς που πωλούν τα προϊόντα τους σε πάγκους κατευθείαν από τα χωράφια τους. Ελληνικά αναψυκτικά δρόσισαν την ομάδα με τους επιχειρηματίες του Πευκί να προσφέρουν αναμνηστικά δώρα στον Ιταλό Δήμαρχο.

Τα Βασιλικά και η αμμώδες παραλία Ψαροπούλι ήταν ο επόμενος προορισμός για μπάνιο στην θάλασσα και τονωτικό καφέ.

Τελευταίος σταθμός τα Ελληνικά και η γραφική παραλία του Αγίου Νικολάου, όπου στο κέντρο του φυσικού κόλπου δεσπόζει το νησάκι με το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου που μπορεί κανείς να επισκεφτεί κολυμπώντας.

«Είναι η ομορφότερη παραλία που έχουμε επισκεφτεί, το νησάκι την κάνει μοναδική» ανάφερε η ομάδα κατά το γεύμα στην ταβέρνα ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ, απολαμβάνοντας την καταπληκτική θέα. Το «παρών» έδωσε και ο Σύλλογος Γυναικών Ελληνικών.

Μια βουτιά στα γαλανά νερά και επιστροφή για την Αιδηψό όπου διέμενε η ομάδα τις ημέρες τις επίσκεψης της.

Δείτε το πλούσιο φωτορεπορτάζ που ακολουθεί…