Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015

«ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΓΕΥΣΕΩΝ»Ο Δήμος Ιστιαίας Αιδηψού στην προσπάθεια να αναδείξει και τον γαστρονομικό τουρισμό, ένα είδος τουρισμού που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, διοργάνωσε, με την συνεργασία τοπικών συλλόγων και επαγγελματιών, διαγωνισμό γαστρονομίας με τίτλο «Αντάμωμα Γεύσεων».

Σκοπός του διαγωνισμού ήταν η ανάδειξη των τοπικών παραδοσιακών συνταγών, δημιουργώντας τα πιάτα της Β. Εύβοιας σε τρεις βασικές κατηγορίες, το πρωινό, το γεύμα και το γλυκό.

Το «Αντάμωμα Γεύσεων» πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο από επισκέπτες χώρο του Λιμένα Ωρεών, το βράδυ της Κυριακής 14 Ιουνίου 2015, με την συμμετοχή 25 συνταγών που θα δημοσιευτούν σε βιβλίο συνταγών του Δήμου.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Χρήστος Καψοράχης και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγγελική Κούκουζα, με παράλληλη παρουσίαση της εκδότριας Νίκης Καλέμη.

Η επιτροπή αξιολόγησης ήταν τριμελής αποτελούμενη από τον γευσιγνώστη κ. Καλέμη και τους σεφ κ. Καψοράχη και κα. Ψυχογιού, οι οποίοι έδωσαν την υψηλότερη βαθμολογία σε σπανακόπιτα για πρωινό, σε κουνέλι στιφάδο για γεύμα και σε καρυδόπιτα για γλυκό.

Η σπανακόπιτα ήταν συνταγή της κυρίας Πηλίτση, το κουνέλι στιφάδο της κυρίας Πατσούρα και η καρυδόπιτα της κυρίας Μπακρατσή, με την Δήμαρχο Λίνα Ευσταθίου, τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Κώστα Παπαδόπουλο και τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού να κάνουν τις απονομές των βραβείων.

Με τις γεύσεις αντάμωσε και η ζωντανή μουσική, τα παραδοσιακά χορευτικά και η σύγχρονη zumba, με φρεσκοψημένη σαρδέλα και άφθονο  κρασί να προσφέρονται κέρασμα στους παρευρισκόμενους. Το κέφι άναψε κάτω από το φως του φεγγαριού και οι χοροί κράτησαν ως αργά στο γραφικό λιμάνι των Ωρεών.

Δείτε στο βίντεο πλάνα από την εκδήλωση. Ακολουθεί φωτορεπορτάζ…