Τρίτη, 9 Ιουνίου 2015

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΩΝ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ


Το Δ.Σ. του Σωματείου αποφάσισε τη συμμετοχή του στο συλλαλητήριο που πραγματοποιείται την Πέμπτη 11 Ιούνη στις 7.30΄ το απόγευμα στην πλατεία Ιστιαίας.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους, τους επαγγελματίες, του αγρότες, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, να απαντήσουμε μαζικά και αγωνιστικά στο νέο μνημόνιο που ετοιμάζουν κυβέρνηση και θεσμοί - τρόικα (ΕΕ – ΔΝΤ - ΕΚΤ).
Να πάρουμε θέση μάχης απέναντι στα νέα μέτρα που προετοιμάζονται. Να στείλουμε μήνυμα αντίστασης και διεκδίκησης στις νέες προκλητικές αξιώσεις που τσακίζουν όποιο εργατικό δικαίωμα απέμεινε.

Έχουν περάσει τεσσεράμισι μήνες από τις εκλογές, αλλά:
Οι 400 και πλέον εφαρμοστικοί νόμοι που τσάκισαν μισθούς, συντάξεις, εργασιακές σχέσεις προς όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών είναι εδώ.
Οι δόσεις που βγαίνουν από το αίμα του λαού, πληρώνονται στην ώρα τους ενώ παράλληλα μας συνιστούν «λιτό βίο».
Η επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751 € παραπέμπονται στο άγνωστο μέλλον και στην «καλή θέληση» των εργοδοτών.
Ο ΕΝΦΙΑ που θα καταργούσαν είναι εδώ, όπως και όλοι οι φόροι που εξανεμίζουν το εισόδημά μας, ενώ παράλληλα δίνονται νέες προκλητικές φοροαπαλλαγές και φοροελαφρύνσεις στους μονοπωλιακούς ομίλους.
Για τους συναδέλφους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», συνεχίζεται η ομηρία και η ανασφάλεια κι ας υπόσχονταν προεκλογικά ότι θα τους μονιμοποιήσουν.
Τα προγράμματα «καταρτιζόμενων» μέσω ΟΑΕΔ, τροφοδοτούν τους Δήμους με «σύγχρονους σκλάβους» των 500 € χωρίς ασφαλιστική κάλυψη.
Οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου είναι εδώ. Δεσμεύουν τα λεφτά των ανέργων, τα αποθεματικά Δήμων, Περιφερειών, Νοσοκομείων, ασφαλιστικών ταμείων, τους κόπους και τον ιδρώτα των εργαζόμενων. Χαρίζουν όμως σε μεγαλοεπιχειρηματίες πρόστιμα και χρέη προς το δημόσιο από φοροαπάτες και λαθρεμπόριο.
Αυτό που άλλαξε τελικά, είναι χέρι στη σκυτάλη της ίδιας πολιτικής, μέσα στο «κοινό σπίτι» της Ε.Ε.
Μας προετοιμάζουν για ένα ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.
Ετοιμάζουν νέα αφαίμαξη του εισοδήματός μας μέσα από την αύξηση των  συντελεστών του ΦΠΑ σε βασικά είδη κατανάλωσης.
Αυξάνουν τα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση, καταργούν τις πρόωρες συντάξεις.
Προωθούν τις ιδιωτικοποιήσεις και τις βαφτίζουν αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.
Η επαναφορά 13ου και 14ου μισθού και η ανάκτηση των απωλειών,  παραπέμπονται στις καλένδες.
Παραμένουν η κινητικότητα και οι αξιολογήσεις, που θα συνδεθούν με το μισθό των εργαζομένων.
Υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή και προσωπικό στους Δήμους και η εντατικοποίηση της δουλειάς γίνεται κάθε μέρα και μεγαλύτερη. Οι συνάδελφοι σε καθαριότητα, ύδρευση, αποχέτευση κ. ά., εργάζονται σε άθλιες και πολλές φορές επικίνδυνες συνθήκες, χωρίς να παίρνουν άδειες, χωρίς να τους χορηγούνται το γάλα και τα μέσα ατομικής προστασίας.
Η πλειοψηφία των Δημάρχων με την ανοχή και την παθητικότητά τους, υποβαθμίζουν και απαξιώνουν τις υπηρεσίες και τις κοινωνικές δομές, ώστε να δοθούν σε ιδιώτες, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της καθαριότητας στα Λουτρά Αιδηψού.
Και όλα αυτά γιατί; Για να φουσκώσει η τσέπη του εργολάβου από τα δημοτικά τέλη που μας ματώνουν όλους.
Φτάνει ως εδώ. Δεν μπορούμε να ζούμε άλλο με ψίχουλα. Δεν μπορούμε να ζήσουμε  με αναμονές και αυταπάτες.
Όσο και αν προσπαθούν να μας πείσουν ότι διαπραγματεύονται για το καλό μας με τους σημερινούς θεσμούς που στο παρελθόν τους ονόμαζαν τοκογλύφους ή τρόικα, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι μας κοροϊδεύουν.
Ποτέ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων δεν μπήκαν οι αυξήσεις των μισθών και των συντάξεων.
Ποτέ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων δεν μπήκε το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα.
Ποτέ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων δεν μπήκε η κατάργηση της εμπορευματοποίησης της υγείας, της παιδείας, των υπηρεσιών και των κοινωνικών δομών των Δήμων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών των Δήμων.
Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στο σύνολο των υπηρεσιών των Δήμων.
Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι.
Αναπλήρωση όλων των απωλειών κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης.
Μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων του «Βοήθεια στο Σπίτι».
Στελέχωση των Παιδικών Σταθμών με το απαραίτητο προσωπικό, για την πραγματική κάλυψη αγωγής όλων των παιδιών, χωρίς διακρίσεις.
Δωρεάν Παιδεία, Πρόνοια, Υγεία για όλους.
Προστασία των ανέργων με επίδομα και πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη.

Και αυτά τα έχουμε ανάγκη σήμερα. Να περάσουμε τώρα στην αντεπίθεση.
Να σπάσουμε το φόβο και τη μοιρολατρία που συνειδητά καλλιεργούνται για να μας αποκοιμίσουν. Μπορούμε να δώσουμε δυναμική και αποφασιστική απάντηση με τη μαζική μας συμμετοχή στο συλλαλητήριο στις 11 Ιούνη στις 7.30΄ μ. μ. στην πλατεία Ιστιαίας.