Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015

ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών, από την Κυριακή 28 Ιουνίου έχει ξεκινήσει στο Εθνικό Τυπογραφείο η εκτύπωση των ψηφοδελτίων για το δημοψήφισμα της Κυριακής.
Την Κυριακή 5 Ιουλίου 2015 από τις 7:00 το πρωί έως τις 7:00 το απόγευμα θα διεξαχθεί η ψηφοφορία, ακλουθώντας τη διαδικασία των βουλευτικών εκλογών.

Το ερώτημα που τίθεται στο δημοψήφισμα είναι: 
Πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας, το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Eurogroup της 25.06.2015 και αποτελείται από δύο μέρη, τα οποία συγκροτούν την ενιαία πρότασή τους; Το πρώτο έγγραφο τιτλοφορείται «Reforms for the completion of the Current Program and Beyond» (Μεταρρυθμίσεις για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και πέραν αυτού) και το δεύτερο «Preliminary Debt sustainability analysis» (προκαταρκτική ανάλυση βιωσιμότητας χρέους). 
Δεν εγκρίνεται / ΟΧΙ 
Εγκρίνεται / ΝΑΙ

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για κρίσιμο εθνικό θέμα είναι δεσμευτικό όταν λάβει μέρος σε αυτό το 40% των εγγεγραμμένων στους καταλόγους, όπως προβλέπει το άρθρο 16 του νόμου. Επίσης, δεν μπορεί να γίνει έλεγχος της συνταγματικότητας τώρα αλλά μετά, όταν μπορεί να υπάρξουν ενστάσεις ακυρότητας και αρμόδιο για τον έλεγχο αυτό είναι το εκλογοδικείο ή το ειδικό δικαστήριο.