Τρίτη, 9 Ιουνίου 2015

ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ…

Σύμφωνα με την νομοθεσία που αναφέρει πως εάν ένα περίπτερο είναι κλειστό για χρονικό διάστημα άνω των 6 μηνών με τον Δήμο να έχει το δικαίωμα αποξήλωσης του, ο Δήμος Ιστιαίας Αιδηψού αποφάσισε στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και στο Δημοτικό Συμβούλιο την αποξήλωση δύο περιπτέρων στην Ιστιαία.

Το πρώτο, απέναντι από το Lounge Café ΔΩΔΩΝΗ, θα αποξηλωθεί και θα μεταφερθεί σε άλλο σημείο. Προτάθηκε το σημείο μπροστά από την μικρή πλατεία του ζαχαροπλαστείου Γλυκιά Γωνιά, χωρίς να εμποδίζει την λειτουργία του καταστήματος στον χώρο όπου απαγορεύετε η στάση και η στάθμευση, κάτι που σύμφωνα με νεότερη πληροφόρηση ίσως να μην γίνει λόγω ένστασης. Επίσης έγινε πρόταση και για άλλα δύο σημεία, στα ΚΤΕΛ Ιστιαίας και στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας.

Το δεύτερο, στον Κάτω Πλάτανο και δίπλα στον Φούρνο Ρουμελιώτη θα αποξηλωθεί οριστικά για τον λόγο ότι δημιουργήθηκε νέο, με την ίδια άδεια σε άλλο σημείο της πόλης, καθώς αυτό είναι εγκαταλελειμμένο.

Είναι οφθαλμοφανές ότι τα περίπτερα έχουν γίνει …πολυκαταστήματα, καταλαμβάνοντας τετραγωνικά πέρα από τα προβλεπόμενα, με πολλούς επαγγελματίες να κάνουν λόγο για προβλήματα.