Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2015

ΨΥΧΡΟΛΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΗ - Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΑΙΔΗΨΟΥ ΚΑΙ Η ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ


Τα Capital Controls "λύγισαν" τον τουρισμό και... από LAMIASTARGR

Ρεπορτάζ με τίτλο «τα Capital Controls "λύγισαν" τον τουρισμό και στην Αιδηψό» με συνέντευξη του Προέδρου Ξενοδόχων Αιδηψού Άκη Κοκαλιάρη, παρουσίασε το περιφερειακό τηλεοπτικό κανάλι STAR ΛΑΜΙΑΣ.

«Παρά τις καθησυχαστικές ανακοινώσεις των Υπουργείων Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού ότι τα μέτρα περιορισμού στην κίνηση κεφαλαίων που επέβαλλε η Ελληνική Κυβέρνηση, δεν θα αφορούσαν τους τουρίστες και τους χρήστες πιστωτικών καρτών που έχουν εκδοθεί στο εξωτερικό... στην πραγματικότητα ο τουριστικός χάρτης της τρέχουσας περιόδου έχει εξολοκλήρου ανατραπεί. Όπως εξηγεί ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Αιδηψού, Άκης Κοκαλιάρης, οι τουρίστες αποχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς μέσα στο γενικότερο κλίμα ανασφάλειας που αποπνέουν οι κλειστές τράπεζες, ενώ, οι μηδενικές νέες κρατήσεις είναι αδύνατο να ισοσκελίσουν τις απανωτές ακυρώσεις» γράφει η Δημοσιογράφος Ιωάννα Μουτσανά.

Την ίδια στιγμή, η Ένωση Ξενοδόχων Εύβοιας εξέδωσε σχετικό δελτίο τύπου:
Η ΕΞΕ  μέσου του προέδρου της κ. Μιλτιάδη Χέλμη έχει κάνει παρεμβάσεις σε ημερίδες, ραδιοφωνικούς σταθμούς και σε τηλεοπτικά κανάλια, για την ανάγκη ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
Ενώ η φετινή περίοδος είχε ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς, κατά την διάρκεια της πολύμηνης διαπραγμάτευσης αρχικά σημειώθηκε μείωση του ρυθμού κρατήσεων, ενώ τώρα πια έχουμε καταιγισμό ακυρώσεων,  ειδικά αυτών που γίνονται τελευταία στιγμή. Το πλήγμα διογκώνεται και από τον εισερχόμενο τουρισμό, λόγω της επικρατούσης ανασφάλειας και από τον εσωτερικό τουρισμό, εξαιτίας της αδυναμίας των επισκεπτών να πληρώσουν την διαμονή τους. Σε πολλές περιπτώσεις, Έλληνες τουρίστες που διαμένουν σε ξενοδοχεία, τα εγκαταλείπουν πριν την ημερομηνία αναχώρησης των. Η προσπάθεια των τελευταίων ετών, από όλους τους παράγοντες του Τουρισμού, να μπορεί να λειτουργεί με όρους αειφορίας μελλοντικά, ανατρέπεται εκ των πραγμάτων.
Ο τελευταίος σημαντικός πυλώνας της οικονομίας μας, κατά τα χρόνια της κρίσεως καταρρέει και αυτός,  δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα ρευστότητας  στις συναλλαγές με προμηθευτές, αλλά και στις καταβολές των μισθών των εργαζομένων, όπως συμβαίνει και  με τους άλλους φορείς της οικονομίας.
 Κλείνουμε με την ευχή , όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες για την σύναψη της συμφωνίας μας με τους θεσμούς,να ολοκληρωθούν το συντομότερο με το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα, ώστε να περισώσουμε πια,ότι μπορούμε από τις απώλειες της παραπαίουσας φετινής τουριστικής χρονιάς.