Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2015

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΜΕΛΕΤΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΓΙΑΛΤΡΩΝΈνα σοβαρό θέμα, μιας και είχε να κάνει άμεσα με την δημόσια υγεία των πολιτών, που απασχόλησε την προηγουμένη δημοτική αρχή και συνεχίζει να απασχολεί την νέα, είναι η ύδρευση του οικισμού των Γιάλτρων.

Το ΙΣΤΙΑΙΑ NEWS, από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των κατοίκων των Γιάλτρων, αποκάλυψε αποκλειστικά τα προβλήματα στην ύδρευση του χωριού και του παραλιακού οικισμού που προκάλεσαν την επέμβαση των υγειονομικών υπηρεσιών.

Τα Γιάλτρα τροφοδοτούνται με νερό από δύο δίκτυα, ένα στα σπίτια με νερό ακατάλληλο προς πόση και ένα με δημόσιες βρύσες στους δρόμους κατάλληλο προς πόση σύμφωνα με τότε αναλύσεις του Δήμου. Το γράμμα του νόμου ορίζει πόσιμο νερό στην βρύση του τελικού χρήστη από ένα και μοναδικό δίκτυο ύδρευσης.

Εμφανή σημάδια ακαταλληλότητας του νερού και καταγγελίες κατοίκων οδήγησαν την αρμόδια υγειονομική υπηρεσία στην λήψη δειγμάτων με το αποτέλεσμα των αναλύσεων να αναφέρει πλήρη ακαταλληλότητα του νερού για κάθε χρήση.

Από τότε ξεκινά και ο Γολγοθάς των κατοίκων ώστε να διεκδικήσουν τα αυτονόητα, με δεκάδες κατοίκων να παρίστανται στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και τον Δήμο να αποστέλλει εμφιαλωμένο νερό προς διανομή.

Στην συνεδρίαση της 29ης Ιουλίου 2015 συζητήθηκε, ουσιαστικά χωρίς την παρουσία των αντιπολιτεύσεων, το θέμα «έγκριση μελέτης ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΓΙΑΛΤΡΩΝ» που εισηγήθηκε ο Αντιδήμαρχος Αιδηψού Δημήτριος Ζουπανιώτης. Το σώμα αποδέχθηκε ομόφωνα την έγκριση μελέτης, αναθέτωντας στην Δήμαρχο τις περαιτέρω ενέργειες.

Δείτε πλάνα στο βίντεο και το απόσπασμα του πρακτικού που ακολουθεί…