Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2015

ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΙΛΑΜΕ ;

Καλά τα κατά τα άλλα παραδοσιακά πανηγύρια με ξενόφερτα ευγενή ποτά και οι έντεχνες συναυλίες με σουβλακόμπυρες, αλλά πολιτισμός σημαίνει πάνω από όλα η εικόνα και η καθαριότητα ενός τόπου.

Δεκάδες εκδηλώσεις διοργάνωσαν και αυτό το καλοκαίρι οι πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής με μέθοδο διαφήμισης την παράνομη αφισοκόλληση (Νόμος 2147) την στιγμή που στον τόπο μας έχουμε κάθε είδους ΜΜΕ (ραδιόφωνο, εφημερίδα, ιστοσελίδες) για την ενημέρωση του ευρύ κοινού.

Το ευτράπελο είναι πως πέρα από την παρανομία και την ρύπανση, την στιγμή που μιλάμε για πολιτισμό, η αφισοκόλληση στοιχίζει (αφίσες, χαρτζιλίκι αφισοκολλητή, κτλ) ενώ η διαφήμιση στα ΜΜΕ είναι δωρεάν με την μέθοδο του χορηγού επικοινωνίας.

Άντε και κολλήθηκαν οι αφίσες, γιατί δεν φιλοτιμείται κανείς διοργανωτής να τις ξεκολλήσει μετά το πέρας της εκδήλωσης; Ούτε κόπος είναι, ούτε κόστος έχει άλλο ένα 20ευρο στον “μαύρο” αφισοκολλητή για να τις αφαιρέσει.

Nα κάνουμε και την καλή πράξη ώστε να ζητούμε με καθαρότερο πρόσωπο μετά επιχορήγηση από τον Δήμο. Γιατί να τις μαζέψει (και αν) ο Δήμος ή να πέσουν από τις πρώτες βροχές και να καταλήξουν να βουλώσουν τους υπονόμους;

Οι φωτογραφίες είναι “επί το έργον” στην Ιστιαία, μπροστά στο κτίριο του δημαρχείου. Οι λαμαρίνες δεν προορίζονται για αφίσες αλλά για φωτογραφίες με αξιοθέατα του τόπου σύμφωνα με το έργο ανάπλασης τμήματος του δημαρχείου που δεν ολοκληρώθηκε. Για το τι επικρατή σε κολόνες και τοίχους όλων των δημοτικών διαμερισμάτων δεν χρειάζονται φωτογραφίες, είμαστε όλοι μάρτυρες.