Σάββατο, 29 Αυγούστου 2015

ΤΑ “ΒΡΟΝΤΗΞΑΝ” ΒΟΡΕΙΟΕΥΒΟΙΩΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ

Το πανελλαδικό κύμα παραιτήσεων δυνατών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσε να μην περάσει και από την Βόρεια Εύβοια. Ο Κώστας Χρονόπουλος από τον Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού και ο Δημήτρης Αλεξίου από τον Δήμο Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας, έστειλαν επιστολές παραίτησης στις τοπικές ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ και στην ΝΕ Εύβοιας ΣΥΡΙΖΑ.

Επιστολή Κώστα Χρονόπουλου:
Συντρ'οφισες καί σύντροφοι Μετά από τήν υπογραφή του νέου μνημονίου από τήν κυβέρνηση τού Σύριζα τό οποιο αποτελεί προιόν εκβιασμού από τήν πλευρά τών εταί ρων μας τής Ε.Ε..παρά τό βροντερό οχι του 63 τοις εκατό τού λαού πού εκφραστηκε μέσω τού δημοψηφίσματος που παρά τό κλε'ισειμο τών τραπεζών πού ηταν τό αποτέλεσμα τής μή χορήγησης ρευστότητας από τή ΕΚΤ καί τήν προπαγάνδα τών ΜΜΕ τής διαπλοκής O λαός μας απέριψε τά μέτρα Γγιουνκέρ Απέρριψε τά νεα μέτρα λιτότητας.Η κυβέρνηση μετέτρεψε το μεγαλειώδες οχι σέ ενα ταπεινοτικό ναί. Τά νέο μνημόνιο μέ τούς εφαρμοστικούς νόμους πού τό συνοδεύει θά φέρει μεγαλύτερη . ανεργία καί φτωχοποιηση ακόμα περισότερων κοινωνικών στρωμάτων .Ενα μνημόνιο πού εκποιεί τήν δημόσια περιουσία[ Λιμάνια Αεροδρομία Ενέργεια] καί εκχωρεί εν μέρει τήν εθνική κυριαρχία αφού δίνει τόν ελεγχο στούς δανειστές τής εθνικής στατιστικής υπηρεσίας καί τής γενικής γραμματείας εσόδωνΕιναι αυταπάτη νά πιστεύει κανείς πώς μέσα από τό ασφυκτικό πλαίσιο τού μνημονιου μπορείς νά εφαρμόσεις κοινωνικές πολιτικές πρός οφελος τών πιό φτωχών λαικών στρωμάτων σέ μιά προσπάθεια αμβλυνσης τών συνεπειών του.Γιά λόγους πολιτικής αξιοπρέπειας αδυνατω νά υπηρετήσω ενα πολιτικό σχέδιο πού ερχεται σε αντίθεση μέ τίς ιδρυτικές αρχές καί τήν φυσιγνωμία τού Σύριζα.Ενα σχέδιο πού ειναι αντίθετο μέ τό πρόγραμμα πού καταθέσαμε στις εκλογές τής 25 Ιανουαρίου τό οποιο ενέκρινε καί μάς εκανε κυβέρνηση,Ο Σύριζα αγνόησε τά μέλη του ατόνησε τίς κομματικές λειτουργειες καί μετέτρεψε τό κόμμα από κόμμα τών μελώ του σέ ενα προσωποκεντρικό αρχηγικό συστημικό κόμμα χάνοντας τόν αριστερό ριζοσπαστικό χαρακτήρα του.Γιά λόγους συνείδεισης καί συνέπειας σέ ολα οσα υποστήριζα από τά μαθητικά μου χρόνια πού εντάχθηκα στήν αριστερά δέν μπορεί νά ειμαι μέλος ενός κόμματος πού εφαρμόζει νεοφιλελεύθερες πολιτικές Παραιτούμαι από μέλος τής Ν.Ε καί από μέλος τού κόμματος.Η απόφαση μου αυτή σέ καμμία περίπτωση δέν οδηγεί σέ αποστράτευση από τήν αριστερά καί από τούς κοινωνικούς αγώνες.Θά παραμείνω μάχιμος καί θά αγωνιστώ γιά τήν κατάργηση τού μνημονίου,.Τέλος θά ηθελα νά κανω εκληση στούς συντρόφους νά κρατήσουμε τήν πολιτική αντιπαράθεση στά πλαίσια του πολιτικού πολιτισμού μακριά από εμφύλιους σπαραγμούς, στή βάση απόψεων καί επιχειρημάτων καί χωρίς προσωπικούς χαρακτηρισμούς.Καί πού ξέρεις μπορεί πάλι νά συναντηθούμε σέ κοινούς αγώνες. Συντροφικά Κ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ

Επιστολή Δημήτρη Αλεξίου:
«Αγαπητοί σύντροφοι, παρακολουθώ με μεγάλη λύπη, πίκρα αλλά και αγανάκτηση μαζί, την πορεία διάσπασης και διχοτόμησης του ΣΥΡΙΖΑ με κύρια ευθύνη της ηγεσίας του. Ακόμη και τη σύγκληση συνεδρίου που εξήγγειλε το ίδιο το κόμμα, την αθέτησε. Στο συνέδριο είχα την άποψη πως θα βρίσκαμε κάποια λύση.
Η πορεία διάσπασης δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία», αλλά μια μακρόσυρτη διαδικασία που επεβλήθη από τα επάνω, από την ηγετική ομάδα, που αποφάσισε να στρίψει τη πιο κρίσιμη στιγμή το τιμόνι προς γνωστά μονοπάτια εξωραϊσμού «διαχείρισης και βελτίωσης» του αστικού συστήματος.
Έτσι, αποφάσεις, εξαγγελίες, δεσμεύσεις και προγράμματα πετάχτηκαν στο «κάλαθο των αχρήστων». Ότι δημιουργήσαμε από κοινού με πολύ κόπο τα τελευταία 25 χρόνια γκρεμίστηκε μέσα σε λίγους μήνες, σαν χάρτινος πύργος. Βαθμιαία η ηγετική ομάδα απονεύρωσε τη λειτουργία της οργάνωσης, ακινητοποίησε την παρέμβαση της βάσης και μπλόκαρε, τη δυνατότητα έγκαιρης και έγκυρης παρέμβασης σε όλα τα όργανα κατά το κρίσιμο στάδιο της διαπραγμάτευσης. Δεν πήραμε μέρος και δεν συμμετείχαμε στη προβληματική της διαπραγμάτευσης.
Η δεξαμενή σκέψης της οργάνωσης -εμείς τα μέλη και στελέχη- δεν χρησιμοποιηθήκαμε. Η κοινωνία μιλούσε, γέμιζε πλατείες, στήριζε, διεκδικούσε, η ηγεσία όμως δεν άκουγε. Φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων.
Κρίμα! Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε την ευκαιρία να ανοίξει νέους δρόμους στην Ελληνική κοινωνία. Με ευθύνη της ηγεσίας του δεν το έπραξε. Ο λαός μας εμπιστεύτηκε με 36/% να εφαρμόσουμε το ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ πρόγραμμα κοινωνικής σωτηρίας. Να καταργήσουμε τα μνημόνια, να αποδοθεί η δικαιοσύνη και να πληρώσουν όσοι ευθύνονται για τη χρεοκοπία της χώρας. Να ανατάξουμε την οικονομία. Είχαμε το ηθικό πλεονέκτημα και κοστολογημένο πρόγραμμα να τα κάνουμε πράξη. Δεν τολμήσαμε.
Καλλιεργήσαμε μεγάλες προσδοκίες στον χειμαζόμενο λαό, που μας εμπιστεύτηκε και μας ζητούσε μόνο: «Μην μας απογοητεύσετε και εσείς».
Και όμως μέσα σε εφτά μήνες συντελέστηκε η μεγαλύτερη μετάλλαξη που έγινε ποτέ σε ελληνικό κόμμα!
Ο ΣΥΡΙΖΑ προστέθηκε στο κατάλογο των μνημονιακών κομμάτων! Από ανατροπέας των μνημονίων έγινε υπερασπιστής των. Από την 5 /7 και στη συνέχεια, ότι και να λέει ο «ΣΥΡΙΖΑ» είναι για επικοινωνιακή διαχείριση της μεγάλης μετάλλαξής του. Το δημοψήφισμα πια μπορεί να το δει κανείς και ως επικοινωνιακό τρικ. Ως δείγμα διγλωσσίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ μετατράπηκε σε μια ακίνδυνη σοσιαλδημοκρατία και πήρε διαζύγιο με την προοπτική του σοσιαλισμού.
Προσγειώθηκε αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ, έγινε πραγματιστής. Έφερε το 3ο μνημόνιο προσθέτοντας το στα προηγούμενα δυο και θα παλέψει τώρα, λέει, να αμβλυνθούν οι συνέπειές του. «Να σε κάψω Γιάννη μου να σ’ αλείψω λάδι».
Αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι το πρόβλημα, αλλά η λύση του Ελληνικού προβλήματος, δηλώνει ο Σόϊμπλε και η παρέα του. Στο μεταξύ: Από σήμερα οι συντάξεις είναι μειωμένες κατά 3-4% και οι επικουρικές κατά 6%. Την Τρίτη ανοίγουν τα σχολεία με 25.000 αδιόριστους αναπληρωτές, η αξιολόγηση σχολικής μονάδας και εκπαιδευτικού προ των πυλών, σύνταξη στα 67 …η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ σε εφαρμογή, τον άλλο μήνα έρχεται η 1η Δόση του ΕΝΦΙΑ… οι πρώτες κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς από 1.000 ευρώ και πάνω είναι γεγονός… τα κόκκινα δάνεια έρχονται, τα 14 αεροδρόμια πατάξανε στους Γερμανούς …η κυριαρχία της χώρας δεν υφίσταται, η βουλή πρέπει να ενημερώνει «θεσμούς» από πριν, τι εισάγει και τι ψηφίζει, χίλια μύρια …Το χρέος αναπαράγει χρέος …Το σύνταγμα της χώρας έγινε κουρελόχαρτο …όλα έρχονται με την υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ στο όνομα μιας ψευδεπίγραφης αριστεράς!
Συγνώμη σύντροφοι ,δεν μπορώ να τα διαχειριστώ. Με θλίψη σας γνωρίζω πως αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ δεν με εκφράζει και από σήμερα δεν επιθυμώ καμία οργανική σχέση μαζί του. Κρατώ τις καλύτερες αναμνήσεις από όλους εσάς, που πορευτήκαμε μαζί από το 1991-92, σας θεωρώ συντρόφους εφόρου ζωής. Όταν καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός θα βγουν τα ανάλογα συμπεράσματα.
Δεν θα πάω σπίτι μου. Δηλώνω μάχιμος, συνεχίζω τη πορεία από εκεί που σταμάτησε η προωθητική δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι να απαλλαγεί ο λαός μας από τα μνημόνια και τις καταστροφικές των συνέπειες. Θα αναζητήσω νέο πολιτικό υποκείμενο, πιο έμπειρος πια, που θα σταθεί ουσιαστικό εμπόδιο μετατόπισης απογοητευμένου λαού προς τις μαύρες στολές με τα ξυρισμένα κεφάλια. Θα συναντιόμαστε στα μετερίζια, με αμοιβαίο σεβασμό, εκτίμηση και επίγνωση για το πλουραλισμό και τη πολυχρωμία της σύγχρονης αριστεράς.
Ζητώ κατανόηση για τις προσδοκίες που προσωπικά καλλιέργησα στο κόσμο άθελά μου, με τη παρουσία μου στο ψηφοδέλτιο την 25/1/2015 από τις γραμμές του ψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ».