Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2015

Ο ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΚΩΝ ΣΤΑ ΠΑΖΑΡΙΑ ΙΣΤΙΑΙΑΣΤο μεσημέρι της Τρίτης 18 Αυγούστου 2015 πραγματοποιήθηκε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού ο προφορικός πλειοδοτικός διαγωνισμός κατασκευής παραπηγμάτων στο χώρο της εμποροπανήγυρης Ιστιαίας που θα διεξαχθεί από την 1η ως την 7η Σεπτεμβρίου 2015.

Παρόντες ήταν οι δημοτικοί σύμβουλοι, Παπαϊωάννου Μαρία Μυρτώ (αντιπρόεδρος που προέδρευσε λόγο απουσίας της προέδρου και δημάρχου Ελένης Ευσταθίου), Πετσής Ηλίας (ο οποίος αποχώρησε αμέσως μετά την έναρξη της συνεδρίασης χωρίς να συμμετέχει στη διαδικασία της ψηφοφορίας), Σελίμης Κωνσταντίνος, Χριστοφάκης Εμμανουήλ, καθώς και υπάλληλοι της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου.

Η τιμή εκκίνησης του πλειοδοτικού προφορικού διαγωνισμού για την κατασκευή των παραπηγμάτων ήταν 6.000 ευρώ για το ταμείο του Δήμου, με την τιμή που θα επιβάλλει ο ανάδοχος στους εμπόρους για κάθε παράπηγμα διαστάσεων 3Χ3,5 τ.μ. να είναι 60 ευρώ συν το ΦΠΑ.

Αποφασίστηκε ομόφωνα:
1. Η τιμή που θα επιβάλλει ο ανάδοχος στους εμπόρους για κάθε παράπηγμα διαστάσεων 3Χ3,5 τ.μ. να είναι 60 ευρώ συν το ΦΠΑ 
2. Το ποσό προσφοράς από τον μοναδικό πλειοδότη (6.010 €) θα καταβληθεί ως εξής: 1.000 ευρώ προκαταβολή και το υπόλοιπο ποσό (5.010 ευρώ) θα καταβληθεί κατά τη διάρκεια της εμποροπανήγυρης.
3. Σε περίπτωση που υπάρχουν κενές παράγκες (πάνω από 30) θα υπάρχει αντίστοιχη μείωση από το ποσό που είναι να καταβληθεί.

«Πρωτοφανές αυτό που συμβαίνει τόσα χρόνια στον Δήμο σας, να καταβάλουμε “αέρα” 6.000 ευρώ αντί να μας πληρώνει ο δήμος για την κατασκευή και να τα εισπράττει μετά από τους εμπόρους. Ίσως έτσι ο Δήμος να είσπραττε περισσότερα. Δεινοπαθούμε να πάρουμε τα χρήματα μας, τα 60 ευρώ από κάθε έμπορο. Να τους αναγκάσει ο Δήμος να τα καταβάλουν την στιγμή που πληρώνουν για τον χώρο» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κατασκευαστής των παραπηγμάτων.

Το ΙΣΤΙΑΙΑ NEWS ήταν εκεί από όπου και τα πλάνα στο βίντεο…