Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2015

ΣΕ “ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ” Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΠΕΥΚΙ

Αναφορά συνοδευόμενη από φωτογραφικό υλικό δεχθήκαμε από αναγνώστη μας ο οποίος κάνει λόγο για άθλια κατάσταση της παιδικής χαράς του παραλιακού οικισμού Πευκί ο οποίος αποτελεί και τουριστικό προορισμό.

Σύμφωνα με επί τόπου ρεπορτάζ, στην ίδια κατάσταση βρίσκετε ο εξοπλισμός των περισσότερων παιδικών χαρών του Δήμου, με αποκορύφωμα την παιδική χαρά Ασμηνίου που έχει ηλεκτροσυγκολληθεί η είσοδος της.

Παράταση ως το τέλος του 2014 είχε δοθεί στους Δήμους, σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση με Αρ. Πρωτ. 15693/18-4-2013, προκειμένου να εφαρμόσουν στις παιδικές χαρές που βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου τις τεχνικές προδιαγραφές που προβλέπονται από το άρθρο 12 της 28492/11-5-2009 ΦΕΚ Β΄ 931 (δείτε ΕΔΩ). Προκειμένου να λειτουργήσει η κάθε παιδική χαρά, θα πρέπει να λάβει πιστοποιητικό καταλληλότητας και λειτουργίας (ειδικό σήμα πιστοποίησης) ή αλλιώς... λουκέτο έως ότου συμμορφωθεί.

Το θέμα είχε φέρει πρόσφατα στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δημοτικός Σύμβουλος - Επικεφαλής του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση» Θανάσης Καμαράτος, με την Δήμαρχο Ελένη Ευσταθίου να απαντά πως υπάρχει κονδύλιο στον προϋπολογισμό για παρεμβάσεις και πιστοποίηση των παιδικών χαρών (δείτε ΕΔΩ).

Δείτε τις φωτογραφίες που ακολουθούν…