Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2015

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΚΡΙΩΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΙΣΤΙΑΙΑΣ

Λάβαμε και δημοσιεύουμε, ως έχει, δελτίο τύπου με τίτλο «εγκατάσταση ακτινολογικού μηχανήματος στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας και αξιοποίηση αντίστοιχων ιατρικών μηχανημάτων» από τον Βουλευτή Εύβοιας ΣΥΡΙΖΑ Γεώργιο Ακριώτη.

Με αφορμή τη μεταφορά λιμνάζοντος ακτινολογικού μηχανήματος από το νοσοκομείο της Θήβας στο Κέντρο Υγείας της Ιστιαίας, που ολοκληρώθηκε σήμερα με επιτυχία, θα θέλαμε να τονίσουμε την ανάγκη να εντοπιστούν και να αξιοποιηθούν άμεσα όλα τα λιμνάζοντα ιατρικά μηχανήματα.  Από την έρευνά μας για τις ανάγκες της Ιστιαίας, εντοπίσαμε ήδη άλλα δύο. Είναι λοιπόν λογικό να εικάσουμε ότι υπάρχουν και άλλα ανά την επικράτεια.
Η περιουσία αυτή του ελληνικού λαού, την οποία έχει πληρώσει ακριβά, αφού μιλάμε για μηχανήματα αξίας δεκάδων και εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ το καθένα, δηλαδή συνολικής αξίας εκατομμυρίων, είναι απαράδεκτο να παραμένει αναξιοποίητη και μάλιστα χωρίς προφανή λόγο. Σε μια περίοδο που οι υπηρεσίες του τομέα της Υγείας έχουν υποφέρει από αλλεπάλληλες περικοπές, η ορθολογική αξιοποίηση των ήδη υπάρχοντων πόρων αποτελεί την ελάχιστη αναγκαία προϋπόθεση για την επιβίωση του συστήματος και την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών στο σύνολο των ασθενών.
Θα θέλαμε τέλος, με αυτή την ευκαιρία, να ευχαριστήσουμε τους εργαζόμενους του ΕΣΥ, και ειδικά του Νοσοκομείου Χαλκίδας, οι οποίοι αφιλοκερδώς προσέφεραν τις γνώσεις και τις ικανότητές τους σε ένα ζήτημα που δεν τους αφορούσε τυπικά. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι οι εργαζόμενοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν καλύτερα τον χώρο τους και πάνω στους οποίους μπορούμε και οφείλουμε να στηριχθούμε για να αντιμετωπίσουμε τα καθημερινά προβλήματα με επιτυχία.

Ευχαριστήριο
Για την επιτυχή εγκατάσταση του ακτινολογικού μηχανήματος στην Ιστιαία, πέρα από την άψογη συνεργασία μου με τον ΥΠΕάρχη της 5ης Υ.ΠΕ Θεσσαλίας και Στ. Ελλάδας Νέστωρα Αντωνίου, θεωρώ υποχρέωση μου να ευχαριστήσω δημόσια τους υπαλλήλους του Νοσοκομείου Χαλκίδας, Τσούρα Ιωάννη και Σιμιτζή Αλέξανδρο των οποίων η συνδρομή (εκτός των υποχρεώσεων τους) ήταν καθοριστική από την πρώτη στιγμή που κλήθηκαν να συνεισφέρουν.