Κυριακή, 30 Αυγούστου 2015

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ “ΕΦ΄ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ” ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΥΒΟΙΑΣ ΑΝΕΛ, ΣΤΟ ΙΣΤΙΑΙΑ NEWS

«Απειλήθηκε η κυβέρνηση με μηδενισμό όλων των καταθέσεων. Η κεντρική τράπεζα σαν θεσμικό όργανο πήρε παράνομα μέρος στην διαπραγμάτευση. Είπε θα σας απορροφήσω όλη την χρηματική βοήθεια που έχω δώσει από τον Αύγουστο του 2014 ως σήμερα, 108 δις ευρώ, από τις τράπεζες σας. Οι καταθέσεις όλων μας στις τράπεζες, κράτους και πολιτών, εκείνη την στιγμή ήταν 120 δις ευρώ. Σε μία νύχτα θα μας απορροφούσαν τις καταθέσεις. Φοβηθήκαμε και σας το λέω ευθέως. Παλέψαμε να βρούμε άλλους συμμάχους, η οποία αριστερή πλατφόρμα υπονοεί ότι τάχα υπήρχαν. Το βράδυ του δημοψηφίσματος ο υπουργός οικονομικών της Ρωσίας έκανε δήλωση ταυτόσημη με του Σόϊμπλε, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος σημαίνει grexit. Μας άδειασαν. Δεν μπορούσαμε να σηκώσουμε το βάρος του να οδηγήσουμε την χώρα σε εμβρυακή κατάσταση. Επικαλεστήκαμε ως και την δύναμη των ΗΠΑ, που παρενέβησαν στην γερμανική διπλωματία η οποία επέμενε στο grexit ακόμη και μετά από την υπογραφή της συμφωνίας.»

Τι μας οδήγησε ξανά, για 3η φορά μέσα στο λίγους μήνες, στα εκλογικά κέντρα, τα παραβάν και τις κάλπες; Ποια τα λάθη και ποια τα σωστά της αριστερής πλατφόρμας κυβέρνησης Τσίπρα, της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ;

Στα βασικά αυτά ερωτήματα μας απάντησε ένα νέο και άφθαρτο πολιτικό πρόσωπο, πολλά υποσχόμενο στον ευβοϊκό λαό, με την ιδιότητα του βουλευτή πλέον και όχι του αρεοπαγίτη δικηγόρου και ΣτΕ που γνωρίζαμε ως τώρα.

Το κυριακάτικο πρωινό της 30ης Αυγούστου στην άκρη της τηλεφωνικής γραμμής του ΙΣΤΙΑΙΑ NEWS ήταν ο βουλευτής Εύβοιας, εκλεγμένος με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, Νικόλαος Μαυραγάνης σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης.

Ο κ. Μαυραγάνης αφιέρωσε τον αγώνα του και όλη την προσπάθεια που κάνει και θα κάνει στον υπέροχο πατέρα του -όπως τον αποκάλεσε ο ίδιος- που έχασε την ημέρα της συνέντευξης.

«Θα μπορούσα να συνηγορήσω στην άποψη ότι είναι πολλές οι τρεις αλλεπάλληλες προσφυγές στην λαϊκή ετυμηγορία, εάν δεν είχαν συμβεί τόσα πολλά σε τόσο μικρό διάστημα.»
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είχε πάρει τρεις εντολές από τον λαό, την αναδιάρθρωση του χρέους, την μεγάλη χρηματοδότηση για την Ελλάδα -όχι σαν δάνειο αλλά ως επενδυτικό πακέτο- και τον χειρισμό των μνημονίων -τον τρίτο στόχο που προσωρινά χάθηκε-.»
«Τα προηγούμενα χρόνια κάποια ΕΣΠΑ που κυκλοφορούσαν, τα έπαιρναν μερικοί επιτήδειοι και άλλαζαν μεταξύ του εικονικά τιμολόγια λέγοντας πως κάνουν επενδύσεις.»
«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κατέθεσαν πρόταση νόμου για την ευθύνη των υπουργών, συντάκτης του ήμουν εγώ. Το προεδρείο της βουλής μπλόκαρε την συζήτηση πρότασης νόμου που προβλέπει την δήμευση περιουσίων σε περίπτωση που βλάψουν το δημόσιο.»
«Πρέπει να γίνουν παραγωγικές επενδύσεις. Είχα κουραστεί να βλέπω σουβλατζίδικα να ανοίγουν το ένα μετά το άλλο, με την βοήθεια του κράτους (επιδοτήσεις, κτλ), χαρακτηρίζοντας τα ως παραγωγικές επενδύσεις.»

Ακούστε αυτά και ακόμη περισσότερα, όπως για την Λαϊκή Ενότητα του κ. Λαφαζάνη και τις παραιτήσεις πολιτευτών και στελεχών των ΑΝΕΛ, στο βίντεο…