Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2015

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΦΕΤΙΝΑ ΠΑΖΑΡΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΙΑΙΑΣ - Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΙΑΚΟΣ ΜΙΛΑ ΣΤΟ ΙΣΤΙΑΙΑ NEWS

Σε ήπιους τόνους και με ελαστική την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού, πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα ο προφορικός πλειοδοτικός διαγωνισμός εμποροπανήγυρης Ιστιαίας στον χώρο του “παζαριού”. Η Δήμαρχος Ελένη Ευσταθίου, μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, Δημοτικοί Σύμβουλοι και υπάλληλοι υπηρεσιών του Δήμου σχημάτισαν την επιτροπή του διαγωνισμού.Όπως είχε προαποφασίσει η Οικονομική Επιτροπή σε τακτική συνεδρίαση της, η τιμή για τις παράγκες διαστάσεων 3Χ3,5 μέτρα ήταν 350 ευρώ για την κατηγορία Α’ (γωνιακές) και 320 ευρώ για την κατηγορία Β’ (μεσαίες).

Οι τιμές για τα ράντζα διαστάσεων 2Χ2,5 μέτρα ήταν 150 ευρώ τα οποία θα τοποθετηθούν στον νέο ασφαλτοστρωμένο δρόμο και μπροστά από τις τουαλέτες. Το κόστος για τα παραπήγματα πώλησης χαλβά ήταν 1.500 ευρώ για δύο νούμερα και 2.000 για τρία νούμερα, ενώ για τα fast food 700 ευρώ για τα γωνιακά και 500 ευρώ για τα μεσαία. Στους παραγωγούς χορηγήθηκε ο κοινόχρηστος χώρος από το Πρατήριο Υγρών Καυσίμων του κυρίου Ανέστη Νικολάου έως τη γωνία του οικοπέδου της κυρίας Ευτέρπης Παπαϊωάννου.

Να σημειωθεί ότι καθορίστηκε έκπτωση 20% επί της τιμής των παραγκών για τους εμπόρους που διατηρούν κατάστημα στο Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού, σε πολύτεκνους και σε άτομα με ειδικές ανάγκες, μετά την κατάθεση των νόμιμων δικαιολογητικών στην Επιτροπή Διαγωνισμού.

Με ομόφωνη απόφαση η Οικονομική Επιτροπή έδωσε περιθώριο στους εμπόρους να εξοφλήσουν ως τις 2 Σεπτεμβρίου, λόγω των capital control’s και ότι οι τράπεζες ήταν κλειστές εκείνη την ώρα.

Η εμποροπανήγυρη Ιστιαίας, το παζάρι όπως όλοι χρόνια το γνωρίζουμε, θα ανοίξει τις πύλες του αύριο Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου και θα έχει διάρκεια επτά ημέρες.

Δείτε στο HD βίντεο πλάνα από την διαδικασία του διαγωνισμού και αποκλειστικές δηλώσεις του κ. Βασίλειου Λιάκου, ενός εκ των παλιότερων παζαριωτών…