Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2015

«ΤΑ ΛΑΦΥΡΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ» ΜΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΕΥΒΟΙΩΤΙΣΑΣ

«Τα λάφυρα της ψυχής μου» έχει τίτλο το πρώτο βιβλίο - ποιητική συλλογή μοντέρνας ποίησης με τη στήριξη της δημιουργικής ομάδας των εκδόσεων mystory.gr, της βορειοευβοιώτισας συγγραφέως Κικής Κωνσταντίνου.

Το απεικονιζόμενο βιβλίο είναι μία ποιητική συλλογή που περιλαμβάνει 13 μοντέρνα, στοχαστικά, ανθρωποκεντρικά ποιήματα ποικίλης θεματολογίας που στρέφονται γύρω από τον άξονα των ανθρώπινων συναισθημάτων και προσπαθούν με τον δικό τους τρόπο να συλλάβουν και να αποδώσουν το θαύμα και το μεγαλείο του ανθρώπου και της ζωής.

Προσφιλείς εκφραστικοί τρόποι με τους οποίους επιτυγχάνεται ζωντάνια και παραστατικότητα είναι η θεατρικότητα (αποστροφή του ποιητικού υποκειμένου σε β ενικό, κινητικότητα των ηρώων και μια γενικότερη σκηνοθετική οργάνωση του χώρου και των προσώπων), η εικονοπλασία, το πεζολογικό ύφος, η απλή και καθημερινή σύνταξη και λεξιλόγιο.

Η Κική Κωνσταντίνου γεννήθηκε και μεγάλωσε σε ένα μικρό, όμορφο χωριό της Βόρειας Εύβοιας, την Στροφυλιά.
Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο ΤΕΙ Χαλκίδας και λίγα χρόνια αργότερα ανακάλυψε πως αυτό που τη «γεμίζει» ουσιαστικά είναι η συγγραφή λογοτεχνικών κειμένων και παραμυθιών. 
Είναι ένα παιδί που αρνείται πεισματικά να μεγαλώσει και δεν μπορεί να πάψει λεπτό να χαμογελά, να ονειρεύεται, να αισιοδοξεί και να ελπίζει. 
Από το 2010 διατηρεί το δικό της «χώρο» στο διαδίκτυο και μπορεί κανείς να τη συναντήσει στο ekfrastite.blogspot.com
«Τα Λάφυρα της Ψυχής μου» είναι το πρώτο της βιβλίο και εύχεται να ακολουθήσουν πολλά ακόμη.