Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2015

ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ 28η… Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Στα πλαίσια του εορτασμού για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, το βράδυ της Δευτέρας 26 Οκτωβρίου, ο Δήμος Ιστιαίας Αιδηψού πραγματοποίησε εκδήλωση με τίτλο «Ξημερώνει 28η… το χρονικό ενός έπους» στην αίθουσα πολιτισμού του Λυκείου Ιστιαίας.Την εκδήλωση άνοιξε και συντόνισε η Δημοτική Σύμβουλος κ. Μυρτώ Παπαϊωάννοιυ, προλόγισε η Δήμαρχος κ. Ελένη Ευσταθίου και ολοκληρώθηκε με την ομιλία του Δημοσιογράφου κ. Παναγιώτη Μακρίδη που συγκίνησε τους παρευρισκόμενους.


Όλα αυτά πλαισιωμένα από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό και την πρώτη ελληνική απόπειρα δημιουργίας ταινίας «τύπου Μίκυ Μάους» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, με τίτλο «Ο Ντούτσε αφηγείται» και καταγράφεται στην ιταλοκρατούμενη Σίφνο το 1942 από τον Σταμάτη Πολενάκη. Τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό πρόσφερε η κ. Νίκη Καλέμη, ιδιοκτήτρια των Ευβοϊκών Εκδόσεων «Κίνητρο».

“Μακάρι λοιπόν να εμπνευστούμε όλοι μας σήμερα από το εθνικό αίσθημα του 1940, από την εθνική μας ομοψυχία, αγωνιστικότητα και αλληλεγγύη μπροστά στον κίνδυνο. Το έχουμε πραγματικά ανάγκη, ιδιαίτερα αυτή τη πολύ δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Ταυτόχρονα όμως με την ευχή αυτή πρέπει να ευχηθούμε και για τη διάρκεια αυτού του εθνικού αισθήματος, προκειμένου να μην επαναληφθούν τα ιστορικά σφάλματα του παρελθόντος εξ αιτίας των εθνικών μας ελαττωμάτων. Των ελαττωμάτων αυτών, που ενίοτε καταστρέφουν όσα χτίζουν τα εθνικά μας προτερήματα” ήταν η ευχή της Δημάρχου, κλείνοντας τον πρόλογο.

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ και ο λόγος της Δημάρχου…