Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015

«ΞΕΚΡΕΜΑΣΤΕΣ» ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ;

Χωρίς στέγη φαίνεται να έχουν μείνει δεκάδες περιφερειακές εφημερίδες (ανάμεσα τους και τοπική εβδομαδιαία εφημερίδα) μέλη του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Εβδομαδιαίου Περιφερειακού Τύπου (ΣΙΕΠΤ), με ότι αυτό συνεπάγετε για τον περιφερειακό τύπο.

Στην ιστοσελίδα του ΣΙΕΠΤ (www.siept.gr) που τις τελευταίες ημέρες είναι εκτός λειτουργίας, λαμβάνουμε την ένδειξη  «This Account has been suspended» δηλαδή «η λειτουργία αυτού του λογαριασμού έχει ανασταλεί».

Στην προσπάθεια μας να επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά με τον ΣΙΕΠΤ λάβαμε το μήνυμα από τον ΟΤΕ ότι ο αριθμός αυτός (2103222240) δεν αντιστοιχεί σε συνδρομητή.

Κλειστά συναντήσαμε και τα γραφεία του ΣΙΠΕΤ στην Αθήνα (Ευριπίδου 9) έπειτα από πρόσφατη επίσκεψη μας (πρωινές ώρες γραφείων).

Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε και με τον Πρόεδρο του ΣΙΕΠΤ κ. Λάζαρο Μελετιάδη, ιδιοκτήτη της εφημερίδας «Νέα Φάρσαλα», όπου πληροφορηθήκαμε την παραίτηση του.

Να σημειωθεί ότι ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Εβδομαδιαίου Περιφερειακού Τύπου είναι ένας θεσμοθετημένος φορέας (Σωματείο ΜΚΟ) υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης - Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας, διεκδικώντας μερίδιο από την κρατική διαφήμιση που στην συνέχεια διοχέτευε στις εφημερίδες - μέλη του, σύμφωνα με όσα διαβάζαμε στην ιστοσελίδα του.