Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕ ΟΡΙΑΚΗ ΑΠΑΡΤΙΑ ΜΕΛΩΝ

Οριακή ήταν η απαρτία για ακόμη μία φορά στην τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης (ΕΤΑ) Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού, το απόγευμα της 14ης Οκτωβρίου, που ξεκίνησε με καθυστέρηση μισής ώρας.


Πέντε ήταν τα θέματα συζήτησης στην ημερήσια διάταξη (δείτε ΕΔΩ) με το προεδρείο να ακυρώνει τα τρία πρώτα θέματα (χωρίς πρόταση αναβολής προς ψήφιση) λόγο…

1ον απουσίας της Δημάρχου κυρίας Ελένης Ευσταθίου στο εξωτερικό (Βρυξέλλες)
2ον μη παρουσίας αρκετών μελών της ΕΤΑ στην συνεδρίαση
3ης έλλειψη προτζέκτορα, απαραίτητο για την παρουσίαση των θεμάτων από την κα. Νίκη Καλέμη, ιδιοκτήτρια «Ευβοϊκές Εκδόσεις Κίνητρο»

Να σημειωθεί πως ο κ. Νικόλαος Μπελμέζος πρόσφερε αφιλοκερδώς προτζέκτορα στην συνεδρίαση, που έφερε στην αίθουσα, έπειτα από επικοινωνία με τον ειδικό συνεργάτη σε θύματα τουρισμού κ. Κωνσταντίνο Βλαχοστέργιο.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με δύο θέματα προ ημερησίας διάταξης από την Αντιπρόεδρο κα. Αγγελική Κούκουζα και τον Πρόεδρο κ. Χρήστο Καψοράχη.

Το πρώτο θέμα αφορούσε ενημέρωση για την πραγματοποίηση εκδήλωσης στον Δήμο, εν’ όψη της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Η εκδήλωση θα γίνει στης 26 Οκτωβρίου και μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει αναφορά στα ιστορικά γεγονότα με παρουσιαστή τον δημοσιογράφο κ. Μακρίδη.

Το δεύτερο θέμα αφορούσε την μείωση μελών της Ε.Τ.Α. μιας και υπάρχουν τακτικά προβλήματα στην συμπλήρωση απαρτίας. «Κάποια μέλη δεν έχουν προσέλθει ποτέ» τόνισε ο Πρόεδρος της Ε.Τ.Α.

Επίσης έγινε αναφορά πως πρέπει να αντιπροσωπεύετε κάθε περιοχή του Δήμου στις συνεδριάσεις αλλά και κάθε τοπικός σύλλογος.

Κατά την συζήτηση των τακτικών θεμάτων, έγινε ενημέρωση για την συμμετοχή του Δήμου σε τρεις τουριστικού ενδιαφέροντος εκθέσεις.

1. Έκθεση WTM - World Travel Market (www.wtmlondon.com) του Λονδίνου, 2 ως 5 Νοεμβρίου 2015.
2. 31η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Philoxenia (philoxenia.helexpo.gr/philoxenia) της Θεσσαλονίκης, 12 ως 15 Νοεμβρίου 2015.
3. Έκθεση Grecka Panorama (www.panoramagreece.com) της Πολωνίας, 11 ως 13 Δεκεμβρίου 2015.

Υπήρξαν αντιδράσεις από τα παρευρισκόμενα μέλη σχετικά με του ότι έχει προαποφασιστεί “ποιοι και πως” για το τουριστικό έντυπο και τον χάρτη του Δήμου αλλά και για την απευθείας ανάθεση εργασιών. «Αυτά θα συζητηθούν παρουσία της Δημάρχου, μαζί με τα θέματα που αναβλήθηκαν, σε επόμενη συνεδρίαση» ανάφερε το Προεδρείο.

Το θέμα των απολαβών των ειδικών συνεργατών που δημοσιεύτηκαν στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ (δείτε ΕΔΩ) έφερε στην αίθουσα η κ. Όλγα Βογιατζή, εκπρόσωπος του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων Αιδηψού. «Δεν χρειάζεται να απαντήσετε, δεν είναι θέμα που αφορά την Ε.Τ.Α.» ήταν η συμβουλή της κα. Κούκουζα στον Κ. Βλαχοστέργιο. Δεν δόθηκε καμία επίσημη εξήγηση στην αίθουσα.