Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΗΜΟΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ ΛΟΥΤΡΩΝ ΑΙΔΗΨΟΥ

Αποδέκτες παραπόνων γίναμε για ακόμα μια φορά σχετικά με τις παιδικές χαρές εντός του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού. Δημότης Αιδηψού κάνει λόγο για την εγκατάλειψη που υφίσταται από την πλευρά του Δήμου η παιδική χαρά στην παραλία των Λουτρών Αιδηψού.

«Αυτή η φωτογραφία είναι από την υποτιθέμενη παιδική χαρά των Λουτρών Αιδηψού. Δείτε την φωτογραφία και πείτε μου αν αυτή η παιδική χαρά δεν κρίνετε ακατάλληλη για παιδάκια τότε εγώ ζω σε άλλο κόσμο. Είναι ντροπή για τον τόπο μας. Δηλαδή πότε πρέπει να κινητοποιηθεί ο δήμος;  Όταν θα γίνει κάποιο ατύχημα στην παιδική χαρά; Σπασμένες κούνιες, σκουριασμένες και σπασμένες τσουλήθρες, πρόκες που προεξέχουν και πολλά άλλα.» αναφέρει μεταξύ άλλων η καταγγέλλουσα στο ΙΣΤΙΑΙΑ NEWS.

Στις 12 Ιουνίου 2014, γονείς και κηδεμόνες Λουτρών Αιδηψού προέβηκαν σε επιστολή διαμαρτυρίας προς το Δήμο Ιστιαίας - Αιδηψού για την κακή κατάσταση της παιδικής χαράς Λουτρών Αιδηψού αλλά και σε συλλογή υπογραφών για την εθελοντική συντήρηση της (δείτε ΕΔΩ).

Να υπενθυμίσουμε για πολλοστή φορά ότι είχε δοθεί παράταση ως το τέλος του 2014 στους Δήμους, σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 15693/18-4-2013, προκειμένου να εφαρμόσουν στις παιδικές χαρές που βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου τις τεχνικές προδιαγραφές που προβλέπονται από το άρθρο 12 της 28492/11-5-2009 (ΦΕΚ Β΄ 931). Προκειμένου να λειτουργήσει η κάθε παιδική χαρά, θα πρέπει να λάβει πιστοποιητικό καταλληλότητας και λειτουργίας (ειδικό σήμα πιστοποίησης) ή αλλιώς λουκέτο, έως ότου και αν συμμορφωθεί.

Δείτε το ρεπορτάζ του ΙΣΤΙΑΙΑ NEWS και τα σχετικά ΦΕΚ, πατώντας ΕΔΩ.