Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2015

ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ

Αν μία φωτογραφία ισούται με χίλιες λέξεις, τότε ένα κολάζ φωτογραφιών ισούται με χιλιάδες λέξεις… Με την στήριξη και υποστήριξη της Δημοτικής Αρχής η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ιστιαίας Αιδηψού (ΔΗΚΕΙΑ) αναπαλαίωσε το «παλιό ταχυδρομείο» στην Λουτρόπολη της Αιδηψού.

ΤΟ "ΠΑΛΙΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ"
Οι φορείς του δημοσίου έχουν νόημα ύπαρξης μόνο εφ όσον λειτουργούν και δρουν με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και το συμφέρον των πολιτών ειδικότερα .
Με άξονα την παραπάνω θέση, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού, δρα και λειτουργεί σε ότι κατά καιρούς της έχει ανατεθεί ή έχει προγραμματίσει σύμφωνα με το ετήσιο σχέδιο δράσης της και πάντα στα πλαίσια των δυνατοτήτων ή των αρμοδιοτήτων της.
Έτσι και στην περίπτωση του "παλιού Ταχυδρομείου" , ανταποκρινόμενη στο αίτημα τόσο των εκπαιδευτικών του Δημοτικού Σχολείου Λουτρών Αιδηψού, όσο και της τοπικής κοινωνίας και συνυπολογίζοντας την σπουδαιότητα του κτηρίου( χαρακτηρισμένο ως διατηρητέο , βασική εικόνα της εισόδου της πόλης) παρενέβη για την επισκευή –συντήρηση της αίθουσας (πλέον) του δημοτικού σχολείου που είναι γνωστή και σαν «παλιό Ταχυδρομείο».
Η παρέμβαση αφορούσε τα εξωτερικά επιχρίσματα(σοβάδες) και το συνολικό εξωτερικό βάψιμο. Ο χρόνος ,το κόστος και η αποτελεσματικότητα της δράσης ,επιβεβαιώνουν ότι όταν υπάρχει όρεξη, διαφάνεια και μεράκι το αποτέλεσμα είναι πάντα θετικό.

Για την ΔΗ.Κ.Ε.Ι.Α
Η πρόεδρος , Άννα Λουκατζίκου