Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2015

ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑ.Μ.Ε. ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ - ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΙΑΙΑΣτο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων της Πέμπτης 12 Νοεμβρίου 2015, το ΠΑ.Μ.Ε. με την υποστήριξη των σωματείων, Εργατοϋπαλλήλων Δήμων Β. Εύβοιας, Ρητινοσυλλεκτών Β. Εύβοιας, Οικοδόμων - Συναφών Επαγγελμάτων Αιδηψού καθώς και του Αγροτικού Συλλόγου Σπαθαρίου, διοργάνωσε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Ιστιαίας.

Την εκδήλωση άνοιξε το μέλος του Σωματείου Συνταξιούχων Γεώργιος Νιέρρης, δίνοντας τον λόγο στον βασικό ομιλητή, Δημοτικό Σύμβουλο και επικεφαλής του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση» Αθανάσιο Καμαράτο (Πρόεδρο Σωματείου Οικοδόμων Αιδηψού).

«Είμαστε εδώ για να κάνουμε καθαρή σε όλους την απόφασή μας, την επιδίωξή μας: Συγκροτούμε συμμαχία των εργατών, των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών όχι για μια διαμαρτυρία, αλλά για αποφασιστικό αγώνα ανατροπής. Δεν συμβιβαζόμαστε με αυτή την κατάσταση, κανένας εργάτης, κανένας τίμιος συνδικαλιστής, κανένας νέος δεν πρέπει να συμβιβαστεί… Οι κύριοι της κυβέρνησης που παριστάνουν τους αγωνιστές, τους προστάτες των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των λαϊκών στρωμάτων μας καλούν να ζήσουμε στην βαρβαρότητα για να εξασφαλιστούν τα συμφέροντα των λίγων. Να αποδεχτούμε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Λύση υπάρχει και θα την δώσουμε με τον αγώνα μας. Καλούμε σε αγώνα παραμερίζοντας την ηττοπάθεια, τον παλιό και νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό, τους ανθρώπους της εργοδοσίας. Σε αυτό το κάλεσμα έχουν θέση όλο οι εργαζόμενοι… Η απεργία σήμερα να γίνει η αφετηρία νέων τέτοιων αγώνων που θα προετοιμάζει την αντεπίθεση των εργαζομένων του λαού. Να μην τους δίνουμε άλλο το δικαίωμα να υποστηρίζουν ότι ο λαός συμφωνεί με τη σφαγή του. Έχουμε πλέον πείρα… Η επιλογή μας είναι μια. Οργάνωση - Αγώνας - Ρήξη - Ανατροπή - Σύγκρουση με όσους μας στερούν το δικαίωμα να μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα…» τόνισε -μεταξύ άλλων- ο κ. Καμαράτος.

Η απεργιακή συγκέντρωση έκλεισε με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης φωνάζοντας συνθήματα. Δείτε πλάνα στο βίντεο!