Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2015

ΛΙΝΑ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ: “ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ”

Το δικό της μήνυμα, για την επέτειο του Πολυτεχνείου, έστειλε μέσα από το διαδίκτυο η Δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού Ελένη -Λίνα- Ευσταθίου. Στο προσωπικό της προφίλ στο facebook σήμερα έγραψε:

Σήμερα τιμούμε τους αγωνιστές της Δημοκρατίας, τον πολίτη, τον ανώνυμο Έλληνα που εγκαταλείπει τον μικρόκοσμό του και το ατομικό συμφέρον για να υπηρετήσει το κοινωνικό, το συλλογικό, το εθνικό συμφέρον.
Tρείς λέξεις Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία ήχησαν δυνατά, ήχησαν εκκωφαντικά και συνένωσαν όλους τους πολίτες απέναντι σε ένα αυταρχικό καθεστώς, το οποίο και γκρέμισαν. Οι τρείς αυτές λέξεις και το αίμα που χύθηκε, γκρέμισε μία δικτατορία και έθεσε τις βάσεις για να χτιστεί η δημοκρατία.
Το Πολυτεχνείο είναι γιορτή της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της αντίδρασης απέναντι σε οιονδήποτε προωθεί τη φίμωση του λόγου, απέναντι σε όποιον προωθεί τον ρατσισμό ή προσπαθεί να υποβαθμίσει τον ρόλο της παιδείας στη σύγχρονη κοινωνία.
Δεν διαπραγματευόμαστε αυτά που μας χάρισαν εκείνοι, που έχυσαν το αίμα τους το 21, το 40, στο Πολυτεχνείο. Δεν διαπραγματευόμαστε αυτά που οφείλουμε να παραδώσουμε αλώβητα στα παιδιά μας.
Το Πολυτεχνείο δεν είναι παρελθόν.